Τρίτη 28 Ιουνίου 2011


ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΒΑΣΣΟΥ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ
Κρίσιμες εξελίξεις εντός του 2011 για το Κυπριακό
Δημοσιεύθηκε στις: 28-06-2011

Για 'κρίσιμες εξελίξεις' εντός του 2011 για το Κυπριακό μίλησε χθες από τα Χανιά, ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής και σημαντική προσωπικότητα της πολιτικής ζωής της μαρτυρικής νήσου, κ. Βάσσος Λυσσαρίδης.
Ο κ. Λυσσαρίδης μίλησε για το Κυπριακό σε εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στον Αλικιανό η 'Εταιρεία Κρητικών Σπουδών - Ιδρυμα Καψωμένου'.
Την εκδήλωση παρακολούθησε αρκετός κόσμος, που στη συνέχεια υπέβαλε ερωτήσεις και έκανε τοποθετήσεις γύρω από το Κυπριακό αλλά και τη γενικότερη πολιτική κατάσταση.
Ο Κύπριος πολιτικός αναφέρθηκε στο σχέδιο Αναν τονίζοντας πως ευτυχώς ο λαός του νησιού δεν το ενέκρινε καθώς κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα σήμερα την πηγή δεινών για την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ συμπλήρωσε πως ετοιμάζεται ένα 'νέο σχέδιο Ανάν' και αναμένονται σημαντικές εξελίξεις τη χρονιά που διανύουμε.
Ανάμεσα στα πολύ ενδιαφέροντα ζητήματα, που έθιξε ο κ. Λυσσαρίδης, ήταν αυτό της κατάστασης της Τουρκίας υπογραμμίζοντας πως 'αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, πολύ περισσότερα από αυτά που μπορεί πραγματικά να αντιμετωπίσει'.
Ερωτηθείς αναφορικά με τα γεγονότα του πραξικοπήματος του 1974 και τις ευθύνες της χούντας, ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής επισήμανε πως 'πέρα από τους γνωστούς Παπαδόπουλο και Ιωαννίδη, μεγάλη ευθύνη φέρουν και πολλοί αξιωματικοί', που συνέβαλαν στην εθνική προδοσία σε βάρος του κυπριακού και του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου