Τρίτη 28 Ιουνίου 2011


ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Κατάληψη Δημαρχείων
Δημοσιεύθηκε στις: 28-06-2011

Συμβολική κατάληψη σε Δημαρχεία των νέων Καλλικρατικών Δήμων πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους κατά του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Στα Χανιά οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση «απέκλεισαν» το Δημαρχείο από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου.
Σε ανακοίνωσή τους που μοίραζαν στους διερχόμενους πολίτες τονιζόταν ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός Νόμος, τα οποία αναμένεται να τεθούν σε ψηφοφορία στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος, «συνεχίζουν την αντιλαϊκή και νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικας και των τοκογλύφων δανειστών» και καλούσαν όλους τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν στην 48ωρη γενική απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. σήμερα και αύριο, 28 και 29 Ιουνίου, καθώς και την απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10:30 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρεται ακόμα ότι «οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας, η κοινωνία με τα μαζικά συλλαλητήρια και τη δράση της, μπορούμε όλοι μαζί να σταματήσουμε αυτή την πορεία, να πούμε όχι στην κοινωνική εξαθλίωση και να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα».

ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Κατάληψη στο Δημαρχείο πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση και στον Πλατανιά όπου παρέμεναν συγκεντρωμένοι έξω από την κεντρική πόρτα του κτηρίου.
«Σε όλα τα δημαρχεία της χώρας οι εργαζόμενοι υλοποιούν την απόφαση του γενικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας για κατάληψη των δημαρχείων από τις 12 μέχρι το τέλος του ωραρίου', δήλωσε ο κ. Ευτύχης Μιχελάκης μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Ο κ. Μιχελάκης σημείωσε πως «τα μέτρα είναι βάρβαρα και θα έχουμε τεράστια μείωση των αποδοχών μας και γι’ αυτό, όλος ο λαός πρέπει να αντιδράσει και να βρεθεί την Τετάρτη στο Σύνταγμα για να αποτρέψει την ψήφιση του μεσοπρόσθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου». Σύμφωνα με τους εργαζόμενους το μεσοπρόσθεσμο φέρνει αλλαγές στη φορολογική τους κλίμακα, νέες κρατήσεις επί του 3% του μισθού τους καθώς και αυξήσεις των έμμεσων και άμεσων φόρων.

Κάλεσμα από τους 'Αγανακτισμένους'
Η Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Αγοράς με χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή της καλεί τους Χανιώτες στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου και αύριο Τετάρτη 29 του μηνός και ώρα 10:30 π.μ. στην πλατεία Αγοράς.
Στη συνέχεια της ανακοίνωσης ζητούν "να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο, να μην ξεπουληθεί η πατρίδα μας. Ολοι στους δρόμους για 48ωρες" και υπογράφουν ως "Αγανακτισμένοι Χανίων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου