Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2011



ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΡ ΚΑΙ ΤΗ νΚΑ
Αναιρέσεις 2011
Δημοσιεύθηκε στις: 10-06-2011

'Να μετουσιώσει την αγανάκτηση του κόσμου σε ποτάμι ανατροπής της επίθεσης που δέχεται' είναι ο στόχος των φετινών πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων 'Αναιρέσεις 2011', που θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο στη Γαλλική Σχολή στη Χαλέπα.
'Το πολιτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ του ΝΑΡ και της νΚΑ «Αναιρέσεις 2011» γίνεται σε μια ιστορική περίοδο για τη χώρα και τους εργαζομένους, γιατί η επίθεση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ εντείνεται με τα νέα μέτρα και το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο που καταργεί πλέον κάθε εργατικό δικαίωμα', ανέφερε το μέλος της νΚΑ, Δημήτρης Ζώγκας. Ο ίδιος επεσήμανε πως σήμερα 'υπάρχουν μεγαλύτερες εργατικές αντιστάσεις από όλο τον λαό, ξεσηκώνεται, πηγαίνει στις πλατείες, δείχνει την αγανάκτησή του με κάθε τρόπο, κάνει συνελεύσεις στους τόπους εργασίας και στις σχολές του και όλα δείχνουν ότι η ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, η 15η Ιουνίου, θα είναι μια ημερομηνία που θα μείνει για πάντα στην ιστορία της Ελλάδας. Τα ερωτήματα του κόσμου γιγαντώνονται για το πού θα πάει η χώρα, για το αν υπάρχει μια εναλλακτική λύση απέναντι σε αυτό το σύστημα που δεν σέβεται κανένα. Αυτός είναι και ο στόχος των «Αναιρέσεων» να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, για το πως μπορούμε να ανατρέψουμε την επίθεση και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και αν μπορεί να υπάρξει κάτι άλλο πέρα από τον καπιταλισμό'.
Το μέλος της νΚΑ, Λάμπρος Μαστοράκης, υπογράμμισε από τη μεριά του πως οι φετινές 'Αναιρέσεις', που πραγματοποιούνται σε όλες τις πόλεις της χώρας, 'βάζουν ως στοίχημα να μετουσιώσουν την αγανάκτηση του κόσμου σε ποτάμι ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής και να οδηγήσει σε ένα ποτάμι ανατροπής της επίθεσης, ανοίγοντας τον δρόμο για τους απελευθερωτικούς αγώνες της νέας γενιάς, την αντικαπιταλιστική ρήξη με αυτό το βάρβαρο πολιτικό σύστημα και την προσέγγιση της κομμουνιστικής προοπτικής και της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης'.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
- Σήμερα
6 μ.μ. Συζήτηση με θέμα: 'Η πρόταση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς για έξοδο από την κρίση και η σύγχρονη επαναστατική προοπτική'. Ομιλητές οι Αγγελος Χάγιος, μέλος Π.Ε. ΝΑΡ, Κώστας Φουρίκος, μέλος Κ.Σ. νΚΑ, Δημήτρης Γρηγορόπουλος, διδάκτωρ Φιλοσοφίας, συντάκτης του περιοδικού 'Ουτοπία'.
9 μ.μ. Παράσταση Θεάτρου Σκιών 'Ο Καραγκιόζης καταζητούμενος' με τον Άθω Δανέλλη.
10 μ.μ. Συναυλία Χαΐνηδες.
- Αύριο
6 μ.μ. Προβολή: DEBTOCRACY, ένα ντοκιμαντέρ για την κρίση από τους Αρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη.
7 μ.μ. Συζήτηση με θέμα: 'Η πτώχευση, το χρέος και η κρίση της Ε.Ε. Αγανάκτηση από την Ελλάδα ως την Ισπανία', με ομιλητές τους Μιχάλη Ρίζο, μέλος Π.Ε. ΝΑΡ, Μωυσή Λίτση, οικονομικό συντάκτη εφημερίδας 'Ελευθεροτυπία', Σπύρο Μαρκέτο, καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας του Α.Π.Θ.
9.30 μ.μ. Συναυλία: μαθητικά συγκροτήματα, Paint it Blue, Imam Baildi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου