Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΕΚΘΕΣΗ


ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΨΩΜΕΝΟΥ

Πρόσωπα της Μάχης της Κρήτης


Στο αντιστασιακό πνεύμα της Κρήτης και την περήφανη στάση του λαού της απέναντι στην χιτλερική εισβολή είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που πραγματοποιεί το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στον Αλικιανό η επιτροπή πολιστικής δράσης "Εταιρεία Κρητικών Σπουδών- Ίδρυμα Καψωμένου". Στόχος των εκδηλώσεων να αναδείξουν τον πόνο, την θυσία αλλά και το πάθος για την ελευθερία των Κρητικών μέσα από καταγεγραμμένες μαρτυρίες, ποιήματα και τραγούδια.
Στα πλαίσια αυτά θα παρουσιασθεί μια πλούσια φωτογραφική έκθεση με υλικό από ένα μεγάλο αριθμό εκτελεσθέντων και φονευθέντων από τα ναζιστικά στρατεύμετα κατά τη διάρκεια τόσο της εισβολής όσο και κατοχής.
"Θέλουμε μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές να αναδείξουμε έναν συνεχή και βαθύτερο προβληματισμό για τα γεγονότα της εποχής και να αναδείξουμε το αντιστασιακό πνεύμα του λαού της Κρήτης απέναντι στους χιτλερικούς" ανάφερε ο κ. Γιάννης Γαλανάκης, μέλος της Εταιρείας.
Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στο χώρο του πρώην γυμνασίου Καψωμένου στον Αλικαινό συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων ομιλία, απαγγελία ς ποιημάτων από τον ηθοποιό Λευτέρη Μποτωνάκη, μαρτυρίες από καταγεγραμμένα γεγονότα, ριζίτικα τραγούδια από τον παραδοσιακό σύλλογο "Κρητικές Μαδάρες" και ολιγόλεπτη προβολή. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί έκθεση με εκατοντάδες φωτογραφίες των θυμάτων της Γερμανικής εισβολής.
"Το υλικό που θα παρουσιαστεί θα προβληματίσει και θα συγκινήσει όσους παραβρεθούν στην εκδήλωση. Θα επανέλθουν μνήμες από το παρελθόν για τους παλιότερους και οι νεότεροι θα γνωρίσουν σημαντικά ιστορικά γεγονότα" αναφέρει ο κ. Γαλανάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου