Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ


ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΡΙΔΟΥ
Επέκταση του δημοτικού πάρκινγκ
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 11-06-2011

'Εχει εγκριθεί η δανειοδότησή μας με επιτόκιο 2% από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την κατασκευή του 5ώροφου χώρου στάθμευσης στην οδό Περίδου. Κατόπιν τούτου, πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσει η επέκταση του χώρου στάθμευσης', δηλώνει ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης 'Κύδων', κ. Γιώργος Πουλιδάκης.
Σύμφωνα με τον κ. Πουλιδάκη, μετά την εξέλιξη αυτή προχωρούν οι διαδικασίες για την επέκταση του δημοτικού χώρου στάθμευσης κατά 190 θέσεις.
'Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι η χρηματοδότησή μας για την επέκταση του δημοτικού πάρκινγκ εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Το κόστος του έργου, χωρίς την έκπτωση, είναι γύρω στα 3 εκατ. ευρώ. Επειδή -όμως- υπάρχουν σοβαρές εκπτώσεις σε αυτά τα έργα, πιστεύουμε ότι θα φτάσει περίπου τα 2 εκ. ευρώ', δηλώνει ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης.
Η εκτίμηση είναι ότι μέσα στην επόμενη χρονιά είναι εφικτό να έχει ολοκληρωθεί το έργο.
'Με το που μας έλθει και επίσημα το έγγραφο -που κάνει δεκτό το αίτημά μας- πιστεύουμε ότι άμεσα θα δημοπρατήσουμε το έργο και μέσα στο 2012 -αν όλα πάνε καλά- θα είναι έτοιμη η επέκταση του χώρου στάθμευσης', λέει ο κ. Πουλιδάκης και συμπληρώνει: 'Εμείς ψάξαμε την τοπική αγορά για τον δανεισμό μας. Το μικρότερο επιτόκιο που είχαμε ήταν από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων γύρω στα 6%. Την τελευταία στιγμή μάθαμε για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που έδινε επιτόκιο περίπου 2%. Πολύ φθηνό επιτόκιο, που μπορούμε να το καλύψουμε εύκολα με τα έσοδα που θα έχουμε. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να γίνει το πάρκινγκ και να δοθεί μια λύση στο κυκλοφοριακό των Χανίων'.

ΚΟΜΒΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Εξέλιξη υπάρχει και με τον κόμβο του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο Ακρωτήρι, ένα ζήτημα που αφορά και το Κολυμβητήριο. Οπως λέει ο κ. Πουλιδάκης, που είναι και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα φωτεινής σηματοδότησης 'στις 29 Μαρτίου στείλαμε ένα έγγραφο στο ΥΠΕΚΑ με το σχέδιο διαμόρφωσης και εγκατάστασης φωτεινής σηματοδότησης στον κόμβο εισόδου και εξόδου του Πολυτεχνείου και του Κολυμβητηρίου, στο Ακρωτήρι. Αξίζει ένα «εύγε» στην Υπηρεσία Φωτεινής Σηματοδότησης, που ενήργησε τάχιστα και υπεύθυνα. Στις 11 Απριλίου το Υπουργείο το ενέκρινε και μας έστειλε πίσω έτοιμη τη μελέτη εγκεκριμένη. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έχουμε και τα 70.000 ευρώ που απαιτούνται και το έργο μπορεί να γίνει αμέσως'.

Ο ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΗ
Την ίδια στιγμή προχωρούν οι διαδικασίες για τη χωροθέτηση του νέου υποσταθμού της ΔΕΗ στο Ακρωτήρι, για τον οποίο η Επιχείρηση θα δαπανήσει 20 εκατ. ευρώ. Στα Χανιά θα βρεθεί, εντός των ημερών, κλιμάκιο της ΔΕΗ από την Αθήνα προκειμένου να προχωρήσει την αγορά του οικοπέδου. Μόλις γίνει η αγορά, θα προχωρήσουν οι σχετικές μελέτες (περιβαλλοντική, οικοδομική άδεια) και θα κατασκευαστεί εντός του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου