Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011


Ενστολη διαμαρτυρία
ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Δημοσιεύθηκε στις: 22-06-2011

'Να μην οδηγήσουν την Ελληνική Αστυνομία στο εκτελεστικό απόσπασμα, διότι αυτή θα είναι η τελευταία πράξη και του δικού τους μνημονιακού δράματος' καλούν 'κυβέρνηση και τροϊκανούς συμβούλους' οι αστυνομικοί από τα Χανιά, που χθες πραγματοποίησαν ένστολη διαμαρτυρία έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο.
Οι αστυνομικοί εμφανίζονται έντονα δυσαρεστημένοι από τις περικοπές στους μισθούς και στα επιδόματά τους, αλλά και την αποδιοργάνωση των υπηρεσιών και τη στέρηση του υλικοτεχνικού τους εξοπλισμού.
'Με το Μνημόνιο 1 είχε εξαγγελθεί μια μείωση των μισθολογικών μας παροχών κατά 12%, που στη συνέχεια έγινε 20%. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα επιδόματά μας είναι το μισό του μισθού μας καταλαβαίνετε την αφαίμαξη που έγινε στο εισόδημά μας. Με το Μεσοπρόθεσμο και το Μνημόνιο 2 προβλέπεται μείωση των κονδυλίων του Οργανισμού μας και των μισθολογικών μας παροχών κατά 315 εκατ. ευρώ', ανέφερε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, κ. Ζερβός.
Αναφορικά με τη στελέχωση της ΕΛ.ΑΣ. στα Χανιά, ο συνδικαλιστής τόνισε πως υπάρχουν περισσότερες από 100 κενές θέσεις στις μάχιμες υπηρεσίες και έλλειμμα κονδυλίων για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών. 'Τα μέσα μεταφοράς λειτουργούν με το φιλότιμο των συναδέλφων, τα φτιάχνουμε μόνοι μας, με τις γνωριμίες, οι λειτουργίες των υπηρεσιών είναι προβληματικές. Δεν έχουμε Α4, δεν λειτουργούν εκτυπωτές', σημείωσε μεταξύ άλλων.
Σε έντυπο που μοίραζαν σε πολίτες έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο, γινόταν λόγος για μέτρα 'σοκ' από το Μεσοπρόθεσμο σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΛ.ΑΣ.:
- Μείωση 12,6% του ποσού που αφορά την καταβολή των μισθών.
- Μείωση 49,2% του ποσού για την καταβολή πρόσθετων παροχών, όπως πενθήμερα, νυκτερινά.
- Μείωση 28,6% του ποσού για την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού κ.ά. που οδηγούν απευθείας στη μη λειτουργία του θεσμού της Αστυνομίας ως μηχανισμού ανάπτυξης ευνομούμενου κράτους. Στερούν το δικαίωμα της ασφάλειας των συμπολιτών μας, θέτουν άμεσα σε κίνδυνο τη ζωή του αστυνομικού, επιδεινώνουν το βιοτικό τους επίπεδο κ.ά.
Στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου γινόταν και συλλογή υπογραφών για τα αιτήματα της Ενωσης και τονίσθηκε η συμμετοχή τους στην κινητοποίηση αύριο στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου