Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Δ.Σ. ΑΛΙΚΙΑΝΟΥ



ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΚΙΑΝΟΥ
Μάθημα για μια υγιή ζωή
Δημοσιεύθηκε στις: 01-06-2011

Ετρεξαν με την ψυχή τους, γεύτηκαν τοπικά προϊόντα και έμαθαν περισσότερα για τις βλαβερές συνήθειες που θα ήταν καλό να αποφύγουν όσο μεγαλώνουν. Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Αλικιανού στο πλαίσιο του προγράμματος 'Αγωγής Υγείας' πήραν χθες ένα ξεχωριστό μάθημα ζωής.
Οι μικροί μαθητές έτρεξαν γύρω από το χωριό, δοκίμασαν ένα δεκατιανό κρητικής διατροφής αλλά και έμαθαν για το πόσο βλαβερό είναι το τσιγάρο και το κάπνισμα. 'Ηταν μια ξεχωριστή εμπειρία για μας, διδαχθήκαμε πόσο αρνητικό είναι το τσιγάρο και πόσο θετική η υγιεινή διατροφή', λέει η Ιονίντα Μπούσι -μαθήτρια της ΣΤ’ τάξης- ενώ η Ελένη Μιχελάκη σημειώνει πως 'μετά από αυτές τις εκδηλώσεις η δική μας παραίνεση στους μεγάλους που καπνίζουν είναι να το κόψουν, να αθληθούν περισσότερο και να βελτιώσουν την ποιότητα της διατροφής τους'. Για τη μαθήτρια Ειρήνη Σακάλοβα το ότι ζει σε μια αγροτική περιοχή θα έπρεπε να είναι κίνητρο, ώστε να καταναλώνει ακόμα περισσότερα τοπικά προϊόντα, ενώ ο Δημήτρης Ντουσάκης παρατηρεί πως 'μετά από αυτά που έμαθα θα προσπαθήσω να μειώσω ακόμα περισσότερο τις ανθυγιεινές τροφές'.
'Στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγωγής Υγείας» και με πρωτοβουλία του γυμναστή του σχολείου, κ. Παπαμαρκάκη και τη συμπαράσταση της υπεύθυνης Αγωγής Υγείας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, κας Δώρας Νιανουνάκη, οργανώσαμε μια σειρά από δράσεις όπως ο δρόμος υγείας, η διανομή φυλλαδίων, η προσφορά πρωινού για να δημιουργήσουμε στάσεις και συμπεριφορές συγκεκριμένες πάνω σε αυτή τη λογική', λέει ο κ. Νικηφόρος Καρδαμάκης, διευθυντής του Δ.Σ. Αλικιανού. Στόχος του σχολείου είναι να αναπτύξει τις δράσεις αυτές σε βάθος χρόνου, προκειμένου οι μαθητές όταν πια θα μπουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να έχουν τα εφόδια αυτά που θα τους επιτρέπουν να μην... ξεστρατίσουν.
Για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων η πρόεδρος, κα Κωνσταντίνα Συκιώτου, τόνισε πως 'σε συνεργασία με το σχολείο είπαμε να φέρουμε προϊόντα πιο υγιεινά, κοντά στην κρητική διατροφή. Μάλιστα, στο Νηπιαγωγείο έχουμε καθιερώσει αποκλειστικά υγιεινό πρωινό, φρούτο, τοστάκι με τυρί, γιαούρτι. ψωμί με λάδι που αποτελεί το καλύτερο διατροφικό παράδειγμα για τα παιδιά'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου