Τρίτη 7 Ιουνίου 2011


ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Φίδι έκανε… βόλτες
Δημοσιεύθηκε στις: 07-06-2011

Ενα φίδι μήκους ενός μέτρου, που έκανε… βόλτες στο κέντρο της πόλης, εντόπισε και περισυνέλεξε μέσα από αυτοκίνητο, ο Φιλοζωικός Σύλλογος 'Η Μικρή Κιβωτός'.
Το φίδι εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι πάνω στην οροφή αυτοκινήτου στην οδό Μυλωνογιάννη, δίπλα ακριβώς από το Δημαρχείο Χανίων. Μέχρι να ενημερωθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία το φίδι είχε κρυφτεί μέσα στο αυτοκίνητο.
Η Πυροσβεστική ειδοποίησε τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων και η πρόεδρός του κα Σίλκε Βρόμπελ ξεκίνησε μια έρευνα στο αυτοκίνητο και το φίδι εντοπίστηκε κοντά στη μηχανή. 'Είναι ένα τελείως ακίνδυνο φίδι. Ακακο και δυστυχώς ο κόσμος όπου τα βρίσκει τα σκοτώνει, ενώ είναι πολύ χρήσιμα και ωφέλιμα καθώς τρώνε ποντίκια', ανέφερε στα 'Χ.Ν.' η κα Βρόμπελ, η οποία και παρέδωσε το φίδι στον κτηνίατρο κ. Ιγνατιάδη, ο οποίος και θα το αφήσει ελεύθερο σε αγροτική περιοχή.
Οπως μας τόνισε ο κτηνίατρος 'το φίδι αυτό είναι μια «ελαφίς» και είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο. Δεν έχει καθόλου δηλητήριο, είναι σφιγκτήρας και τρέφεται με ποντίκια. Θα το αφήσουμε ελεύθερο σε περιοχή όπου δεν υπάρχουν σπίτια και κατοικίες, γιατί, δυστυχώς, οι άνθρωποι τα σκοτώνουν'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου