Κυριακή 26 Ιουνίου 2011


ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Ηλεκτρονικά παιχνίδια για όλα τα γούστα
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 25-06-2011

Ηλεκτρονικά παιγνίδια εφάμιλλα ή ακόμα και καλύτερα από πολλά ανάλογα που κυκλοφορούν στο εμπόριο κατασκευάζουν φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Στο πλαίσιο των διπλωματικών εργασιών φοιτητών στο Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης παρουσιάζονται υψηλής ποιότητας εργασίες.
'Οι φοιτητές μας -πέρα από το σενάριο- δούλεψαν πάνω στον προγραμματισμό, ενσωμάτωσαν λογικές τεχνητής νοημοσύνης, εργάστηκαν πάνω την ανάπτυξη των παιγνιδιών στο Διαδίκτυο', αναφέρει η κα Κατερίνα Μανιά, επιβλέπουσα επίκουρος καθηγήτρια Διπλωματικών Παιγνιδιών στο Πολυτεχνείο Κρήτης, συμπληρώνοντας πως 'οι φοιτητές ενθουσιάζονται με αυτό το αντικείμενο διότι είναι προϊόν της δική τους δημιουργικότητας και αφιερώνουν πάρα πολύ χρόνο. Από αυτούς τους φοιτητές υπάρχουν πολλοί που ψάχνουν εργασία σε μεγάλες εταιρείες παιγνιδιών στο εξωτερικό και άλλοι που πάνε σε μεταπτυχιακά στοχευμένα στην ανάπτυξη παιγνιδιών στην Ευρώπη και αλλού'.
Τουλάχιστον έξι τρισδιάστατα διαδραστικά παιγνίδια κατασκευάστηκαν για τη χρονιά που μας πέρασε από ανάλογο αριθμό φοιτητών στο πλαίσιο της διπλωματικής τους εργασίας. 'Πρόκειται για τρισδιάστατα διαδραστικά παιγνίδια πολλαπλών τύπων, περιπέτειας, first person shooter για τα οποία τα παιδία εργάστηκαν για 6 - 8 μήνες πολύ ενταντικά προκειμένου να παρουσιάσουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα', τονίζει ο κ. Γιώργος Παπαδάκης, μεταπτυχιακός φοιτητής.
Δημιουργώντας ένα παιγνίδι οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να κάνουν στην ουσία πράξη όλα όσα διδάχθηκαν στα χρόνια των σπουδών συνδυάζοντας 'προγραμματική γνώση, τεχνητή νοημοσύνη, όλα όσα διδάχθηκαν στα μαθήματα Δικτύων'.
Παράλληλα όμως -και αυτό είναι πολύ σημαντικό- τους δίνονται οι ευκαιρίες για την επαγγελματική τους αποκατάσταση καθώς, όπως επισημαίνει η κα Μανιά, 'τα διαδραστικά ηλεκτρονικά παιγνίδια είναι μια βιομηχανία που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο. Δεν αφορά μόνο τα παιδιά ή τους έφηβους αλλά και τους ενηλίκους σε πολύ μεγάλο βαθμό. Επομένως, όπως είναι αντιληπτό, προσφέρει επαγγελματική αποκατάσταση σε πάρα πολλούς αποφοίτους μας'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου