Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΠΑΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ


ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 1866
Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Δημοσιεύθηκε στις: 15-06-2011

'Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζομένους να μην απογοητεύονται, να μην ανέχονται να τους κοροϊδεύουν, να μην δέχονται τους εκβιασμούς ότι είναι συνυπεύθυνοι για την ανεργία, για την κατάρρευση της οικονομίας και ότι πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη. Είναι όλα ψέματα. Θέλουν να αφαιμάξουν ό,τι έχει μείνει από τα δικαιώματα της εργατικής τάξης', ανέφερε το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κ. Μανώλης Νταγκουνάκης, στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου. Λίγο νωρίτερα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν προχωρήσει σε κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ στα Χανιά.
'Η κυβέρνηση ως πιστός υπάλληλος της Ε.Ε. και των πλουσίων βλέπει ότι αυτοί δεν μπορούν να αβγατίσουν τα κέρδη τους και έχει ξεκινήσει πογκρόμ ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων. Εμείς λέμε ότι λύση υπάρχει, αρκεί να το πιστέψει ο εργαζόμενος, να αγωνιστεί, να αντισταθεί, να ανατρέψει αυτήν την πολιτική. Να μην περιμένει καλύτερες μέρες ούτε στο βάθος του τούνελ ούτε μετά μια τριετία ούτε στο τέλος των επώδυνων μέτρων που ψευδέστατα λέει η κυβέρνηση ότι, όταν ολοκληρωθούν, θα δούμε καλύτερες μέρες. Η λύση είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής, αυτής της εξουσίας. Οταν έλθει μια άλλη εξουσία, όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πάρουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους και ιδιοποιηθούν τον πλούτο που παράγουν για λογαριασμό όλων. Οταν το καταλάβει και το πιστέψει αυτό ο ελληνικός λαός, μπορούμε να δούμε καλύτερες μέρες. Για όλα αυτά βασική ευθύνη για το κατάντημα του ελληνικού λαού για το 18% στην ανεργία, για το 30% των εργαζομένων που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, ευθύνη φέρουν και οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που και παλιότερα έτρεχαν στους λεγόμενους κοινωνικούς διαλόγους, που σήμερα τους λένε διαβούλευση, προκειμένου να αφαιρεθούν δικαιώματα και κατακτήσεις του ελληνικού λαού. Να τους γυρίσουν την πλάτη οι εργαζόμενοι'.
Ο κ. Νταγκουνάκης αναφέρθηκε και στις συγκεντρώσεις των 'αγανακτισμένων' στις πλατείες, σημειώνοντας πως 'καλές και ωραίες είναι οι συγκεντρώσεις, πρέπει να έχουν σκοπό όμως, όραμα, αποτέλεσμα και διεκδίκηση. Μόνο έτσι θα έχουν επιτυχία οι συγκεντρώσεις αυτές. Αυτοί που βγαίνουν στις πλατείες να μετέχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις, να κλείσουν εργοστάσια και υπηρεσίες από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα'. Ο κ. Νταγκουνάκης σημείωσε πως η απεργία συνεχίζεται και αύριο.
Σε κάλεσμά του ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων τονίζει:
'Δεν δεχόμαστε την εκμετάλλευση και τη διπλή καταπίεση σε αυτό το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα.
Τέρμα στις αυταπάτες. Ως εδώ και μη παρέκει. Οχι άλλες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Συμμετέχουμε στο κοινό μέτωπο και στην ενιαία δράση των εργαζομένων με τα άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια σε κυβέρνηση και μονοπώλια.
Απαντάμε με τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία. Καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Νέων Καταστημάτων, στις 10 π.μ.'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου