Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011


ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Ερευνες για την κλοπή στη... γέφυρα Ταυρωνίτη
Δημοσιεύθηκε στις: 29-06-2011

Στα ίχνη των δραστών που έκλεψαν μεταλλικά στοιχεία της ιστορικής γέφυρας του Ταυρωνίτη βρίσκονται οι Αρχές.
Αφού διαπιστώθηκε η κλοπή, έχει ξεκινήσει μια διαδικασία έρευνας προκειμένου να εντοπιστούν αυτοί που το τελευταίο χρονικό διάστημα αφαιρούσαν τμήματα της μεταλλικής κατασκευής της γέφυρας που είχε ανακατασκευαστεί πλήρως ως μνημείο πριν από μια δεκαετία από τον τότε Δήμο Βουκολιών.
"Είχαμε μια καταγγελία ότι από την ιστορική γέφυρα Ταυρωνίτη, πηγαίνουν και κλέβουν σίδερα. Η Δημοτική Αστυνομία έκανε έρευνα και διαπίστωστε ότι όντως κλάπηκαν. Αμέσως έγιναν όλες οι σχετικές ενέργειες. Μάλλον θα εντοπιστεί ο δράστης και θα επαναφέρει τα σίδερα εκεί που ήταν" τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Πλατανιάς και αρμόδιος για τη Δημοτική Αστυνομία κ. Νίκος Δασκαλάκης μη θέλοντας να δώσει περισσότερα στοιχεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος συγκεκριμένων ατόμων τις οποίες και διερευνά η αστυνομία. Οπως εκτιμάται, τα σίδερα κλέβονταν προκειμένου να πουληθούν σε μάντρες με οικοδομικά υλικά.
Η γέφυρα είχε κατασκευαστεί επί Κρητικής Πολιτείας και έγινε γνωστή για τις σκληρές μάχες που είχαν γίνει εκεί τον Μάιο του 1941 όταν οι ναζί προσπαθούσαν να καταλάβουν το αεροδρόμιο του Μάλεμε. Πριν από μια δεκαετία ο τότε Δήμος Βουκολιών είχε καταφέρει να εξασφαλίσει τις αναγκαίες πιστώσεις που έφταναν τα 120 εκατομμύρια δραχμές τότε και να προχωρήσει στην πλήρη ανακατασκευή της γέφυρας προκειμένου να αξιοποιηθεί ως μνημείο.
Πάντως παρά την ανακατασκευή, η γέφυρα έχει αρχίζει να παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης σε διάφορα σημεία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου