Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΛΑΦΟΝΗΣΙ SOS


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Κάλεσμα στην Περιφέρεια για το θέμα του Λαφονησίου
10-02-2011

Να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να δεχθούν μια ανοιχτή συζήτηση για τα θέματα του ΣΧΟΟΑΠ και της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης της περιοχής ζητά η επιτροπή 'Λαφονήσι SOS', για άλλη μια φορά, από τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Αθ. Καρούντζο και την Περιφέρεια Κρήτης.
Χθες μέλη της επιτροπής συναντήθηκαν στα Χανιά προκειμένου να συζητήσουν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την περιοχή. 
Παρά τις δημόσιες αναφορές της επιτροπής για ενημέρωση σε γ.γ., περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση. 'Δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση. Το θέμα είναι να έλθουν να μιλήσουμε. Να πουν την άποψή τους. Τους καλούμε να το κάνουν. Οχι για να δούμε ποιος έχει δίκιο, αυτό το γνωρίζουν  όλοι. Απλά να μας ενημερώσουν γιατί δεν προχωράνε το ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Ιναχωρίου, γιατί έχει σταματήσει η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και γιατί προσπαθούν να δώσουν αδειοδότηση σε ένα λατομείο που ρυπαίνει την περιοχή εδώ και χρόνια', ανέφερε ο κ. Κυριάκος Κογχυλάκης, σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Βάθης και μέλος της  επιτροπής 'Λαφονήσι SOS'.
Ο ίδιος μιλώντας στους δημοσιογράφους υπογράμμισε την ανάγκη της θεσμοθέτησης του εδώ και καιρό ολοκληρωμένου ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου. 
'Πρόκειται ουσιαστικά για μια χωροταξική μελέτη που ορίζει συγκεκριμένους χώρους για τουριστική ανάπτυξη, για καλλιέργειες, για οικισμούς. Δεν προβλέπει λατομεία, δεν τα θέλουμε, ειδικά στην περιοχή που έδωσε άδεια ο κ. Καρούντζος, πάνω από τον κεντρικό δρόμο. Θα ανατινάζουν το βουνό με δυναμίτη. Θα πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να μην γίνει αυτό το πράγμα'.
Επίσης, ο κ. Κογχυλάκης αναφέρθηκε στη μόλυνση της θαλάσσιας περιοχής από τη λειτουργία για χρόνια των λατομείων και του εργοστασίου γύψου, μια περιοχή που τώρα έχει ξεκινήσει να ανακάμπτει και να ξαναπαρουσιάζει ζωή.
'Στόχος μας ως επιτροπή είναι να ενημερώσουμε τον κόσμο. Οσοι ενημερώνονται καταλαβαίνουν ποιος έχει δίκιο και τι πρέπει να γίνει. Θέλουμε για την περιοχή μας μια ήπια τουριστική ανάπτυξη. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα μείνουν οι κάτοικοι στην περιοχή και θα γίνει κάτι καλό για την περιοχή', ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου