Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ


ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Καθημερινό πρόβλημα η μικροεγκληματικότητα
ΑΕΣ | 15-02-2011

Καθαριότητα και χωματερές, μικροεγκληματικότητα και παρεμπόριο, σήμανση και παράνομο παρκάρισμα, είναι μερικά από τα πολλά προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν τα δημοτικά διαμερίσματα της παραλίας αλλά και τα μεγάλα χωριά της ενδοχώρας στο Δήμο Πλατανιά.
Αυτό επισημάνθηκε στη χθεσινή σύσκεψη των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων των πιο πάνω περιοχών με τον δήμαρχο Πλατανιά και τη Δημοτική Αστυνομία. Στόχος και σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες για τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, τον τρόπο λειτουργίας και το πως θα συνεργαστούν μαζί της.
'Η Δημοτική Αστυνομία θέλει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, να βοηθήσει, να ενημερώσει σε θέματα καθαριότητας, κυκλοφοριακής αγωγής, τις άδειες καταστημάτων. Σε καμία περίπτωση δεν είναι για να βάζει πρόστιμα ή να βεβαιώνει παραβάσεις. Αυτό είναι το τελευταίο και έσχατο μέσο και δεν είναι η πρόθεση ούτε ο σκοπός μας. Γι’ αυτό και συζητάμε με τους προέδρους και τον κόσμο για το πως θα συνεργαστούμε και όχι πως θα καταστείλουμε', ανέφερε ο δήμαρχος, κ. Γ. Μαλανδράκης.
H Υπηρεσία θα διαθέτει δύναμη 5 ανδρών και σε άμεση επαφή με τις τοπικές κοινωνίες θα παρεμβαίνει για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που την αφορούν. Στην καταγραφή των προβλημάτων ανά Δημοτικό Διαμέρισμα αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων:
- ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Για ανάγκη επέκτασης της απαγόρευσης στάθμευσης στην παλαιά εθνική οδό, στο τμήμα που περνά μέσα από τον Πλατανιά, έγινε λόγος από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου. Παράλληλα, εθίγη η έλλειψη χώρων στάθμευσης και προτάθηκαν οικόπεδα, που ο Δήμος μπορεί να ενοικιάσει για τον σκοπό αυτό, ενώ ξεχωριστή αναφορά έγινε στο θέμα του παραεμπορίου τους καλοκαιρινούς μήνες στην παραλιακή ζώνη.
- ΚΑΜΙΣΙΑΝΑ: Για την περιοχή σημειώθηκε πως τα ξενοδοχεία δεν διαθέτουν χώρους στάθμευσης με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται σοβαρό πρόβλημα στάθμευσης ακόμα και πάνω σε πεζοδρόμια ή στην παλιά εθνική οδό.
- ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ: Για προβλήματα που υπάρχουν με ορισμένους κατοίκους που για το θέμα της στάθμευσης όχι μόνο δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά τους βρίζουν κιόλας έγινε συζήτηση σε ό,τι αφορά το Κολυμπάρι. Τονίσθηκε πως το θέμα της στάθμευσης είναι πολύ μεγάλο και προτάθηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα όρια του οικισμού που θα συζητηθούν από τον Δήμο.
- ΒΟΥΚΟΛΙΕΣ: Το ζήτημα της ενίσχυσης της σήμανσης στους δρόμους και στην πλατεία των Βουκολιών τέθηκε στη συζήτηση, όπως και στα προβλήματα που προκαλούνται μετά τις 7 το βράδυ λόγω της ανεξέλεγκτης στάθμευσης στο κέντρο του οικισμού.
- ΚΟΝΤΟΜΑΡΙ: Το θέμα της λειτουργίας ποιμνιοστασίου κοντά στην παραλία του Πύργου Ψηλονέρου έθιξε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, ενώ παρατήρησε πως παρατηρούνται φαινόμενα μικροεγκληματικότητας όπως σπασίματα σε φωτιστικά, παγκάκια και κόντρες με 4Χ4 πάνω στην παραλία.
- ΑΛΙΚΙΑΝΟΣ: Η έλλειψη πεζοδρομίων, το θέμα της στάθμευσης αλλά και το ενδεχόμενο κλεισίματος του Αστυνομικού Τμήματος του Αλικιανού τέθηκε από τον πρόεδρο.
- ΚΑΛΥΔΩΝΙΑ: Τη βελτίωση της σήμανσης στον κόμβο αλλά και το θέμα του μπαζώματος ρυακιού μπήκε στη συζήτηση για το συγκεκριμένο χωριό.
- ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΣ: Την προμήθεια νέων κάδων και το θέμα των ογκωδών απορριμμάτων έβαλε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου ζητώντας παράλληλα ορισμένα ασφαλτικά έργα εν όψει του Καρναβαλιού του χωριού.
- ΦΟΥΡΝΕΣ: Θέματα που αφορούν την υγειονομική κάλυψη των αλλοδαπών κατοίκων του χωριού αλλά και την παραχώρηση του παλιού σχολειού στον Πολιτιστικό Σύλλογο μπήκαν από το Τοπικό Συμβούλιο.
- ΜΑΛΕΜΕ: Για παλιά ετοιμόρροπα κτήρια ιδιωτών μίλησε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου που στάθηκε στο θέμα της καθαριότητας και των ογκωδών απορριμμάτων.
Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση ο κ. Μαλανδράκης ζήτησε καλή συνεργασία μεταξύ Δημοτικής Αστυνομίας και τοπικών Αρχών και παρατήρησε πως 'ο Δήμος θα κάνει ό,τι μπορεί παρότι δεν έχουμε το απαραίτητο προσωπικό. Εχουμε τους μισούς υπαλλήλους από ότι άλλοι Δήμοι με τον ίδιο πληθυσμό στην υπόλοιπη Ελλάδα'.
Γ.ΚΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου