Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ


ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘ. ΚΑΡΟΥΝΤΖΟ
Στήριξη των παραγωγών της Κουντούρας
01-02-2011

Τη στήριξή του στους παραγωγούς της Κουντούρας που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση εξέφρασε στη χθεσινή του επίσκεψη στην περιοχή ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Α. Καρούντζος.
Ο κ. Καρούντζος επισκέφθηκε μαζί με τον βουλευτή Ε. Δαμιανάκη την περιοχή και είδε το μέγεθος της καταστροφής τόσο στη φυτική παραγωγή και στο κεφάλαιο όσο, κυρίως, στις κατασκευές των θερμοκηπιακών καλλιεργειών.
'Ο κ. Καρούντζος έδειξε ενδιαφέρον και διαπίστωσε και αυτός ότι η καταστροφή ήταν πολύ μεγάλη. Αυτό είναι μια θετική εξέλιξη', ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κουντούρας, κ. Αντώνης Μπιτσάκης.
Ο γ.γ. ανέφερε στους αγρότες ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει σε μια σειρά από κινήσεις προκειμένου να δρομολογηθούν τα αιτήματά τους. Ειδικότερα:
- Θα έχει επικοινωνία και συνάντηση με τον διευθυντή της Αγροτικής Τράπεζας προκειμένου να 'παγώσουν' τα δάνεια των παραγωγών και να διερευνηθεί η δυνατότητα να δοθούν άτοκα δάνεια.
- Θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σκανδαλίδη, για να τον ενημερώσει για το θέμα καθώς το Υπουργείο έχει την ευθύνη για τα ΠΣΕΑ, από τα οποία μπορούν να δοθούν αποζημιώσεις.
- Θα ζητηθεί η κινητοποίηση του ΕΛΓΑ προκειμένου να προχωρήσει τάχιστα στην καταγραφή των ζημιών.
'Εμείς θα αναμένουμε ένα δεκαήμερο μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αυτές που μας ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Εχουμε μια αισιοδοξία ότι θα δοθούν κάποιες αποζημιώσεις από τα ΠΣΕΑ διότι όλοι όσοι βρέθηκαν εδώ είδαν το μέγεθος της ζημιάς που έχουμε', ανέφερε ο κ. Μπιτσάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου