Κυριακή 30 Μαΐου 2010

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Ανησυχία για την καθαριότητα

"Στις αρχές του Ιουνίου το πρόβλημα της καθαριότητας της πόλης θα έχει αντιμετωπιστεί" ανάφερε χθες σε μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Σαματάς.
Στη συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο των Χανίων οι επαγγελματιές εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την εικόνα της πόλης το τελευταίο διάστημα, την ελλιπή σάρωση, τη μη λειτουργία των δημοτικών τουαλετών και άλα ζητήματα.
Από μεριάς του ο κ. Σαματάς επισήμανε πως για 8μηνήτες συμβασιούχους η διαδικασία ολοκληρώθηκε, έγιναν 150 αιτήσεις και θα προσληφθούν 35 άτομα που θα πιάσουν δουλειά από την 1η Ιουνίου. Την ίδια ημερομηνία αναλαμβάνει τη λειτουργία των δημόσιων τουαλετών εργολάβων. Παράλληλα σήμερα ολοκληρώνονται οι αιτήσεις για 30 διμηνήτες που θα προσληφθούν στην καθαριότητα και θα ξεκινήσουν την εργασία τους από την ερχόμενη εβδομάδα. "Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα επαναφέρουμε την πόλη στην ίδια κατάσταση που ήταν πριν και ακόμα καλύτερη την περιοχή της Δημοτικής Αγοράς η οποία θα καθαρίζεται πλέον και με μηχανικά μέσα" τόνισε ο κ. Σαματάς. Ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή ο Δήμος δεν διαθέτει μόνιμους υπαλλήλους σε επαρκή αριθμό ώστε να κρατήσει την πόλη καθαρή και το διάστημα αυτό που δεν υπήρχαν οι συμβασιούχοι και οι εργολάβοι.
Ο κ. Σαματάς εξέφρασε τα παράπονα τους στους επιχειρηματιές για την κατάσταση της πλατείας Χορτατσών καθώς συνάδελφοι τους συνεχίζουν να πετούν σκουπίδια όπως ψάρια, κόκκαλα κα. στους κάδους και δίπλα σε αυτούς μετά την παρέλευση του απορριματοφόρου με αποτέλεσμα η εικόνα της περιοχής να είναι απαράδεκτη. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι για αυτά τα περιστατικά προβλέπονται αυστηρές ποινές και μεγάλα πρόστιμα και ο Δήμος είναι αποφασισμένο να τα επιβάλλει. Από τη μεριά τους οι καταστηματάρχες ανάφεραν πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί μετά τα παράπονα που εκφράστηκαν και η μεγάλη πλειοψηφία τους τηρεί τους κανόνες υγιεινής.
Τα δύο μέρη συμφώνησαν στην περαιτέρω συνεργασία τους για την καλύτερη και πιο εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου