Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ



ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΧΑΝΙΩΝ
Εκλογές με λίγους ψηφοφόρους
31.05.2010

Με μικρή προσέλευση, καθώς ψήφισαν 1.198 άτομα, σύμφωνα με τη ΝΟΔΕ Χανίων της ΝΔ, έγιναν χθες οι εσωκομματικές εκλογές του κόμματος στο Νομό.
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η αποχώρηση μελών του κόμματος που έχουν ενοχληθεί για τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη.
Από τη χθεσινή εκλογική διαδικασία δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις από στελέχη και οπαδούς του κόμματος.
Σε σύνολο 24 Τοπικών Οργανώσεων της ΝΔ στα Χανιά, κάλπες στήθηκαν μόλις σε 10. Οι υπόλοιπες ήταν... κλειστές και για το λόγο αυτό όσα μέλη τους ήθελαν να ψηφίσουν ήταν υποχρεωμένα να μεταβούν στα γραφεία της ΝΟΔΕ.
Στην πόλη των Χανίων ψήφισαν 371 μέλη της ΝΔ από τα οποία τα 66 προέρχονταν από τις Τοπικές Οργανώσεις στις οποίες δεν στήθηκαν κάλπες.
Οσο για τις Τ.Ο. που η εκλογική διαδικασία διεξήχθη κανονικά (Κίσαμος, Μήθυμνα, Κρυονερίδα, Ακρωτήρι, Κάντανος, Φρες, Ανατ. Σέλινο, Σφακιά, Βουκολιές), σύμφωνα με την πρόεδρο της εφορευτικής κ. Βασιλική Μαχαίρα ψήφισαν 827 άτομα. Η καταμέτρηση των μελών των νέων κομματικών οργάνων αναμένονταν να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ. Νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ είναι ο μοναδικός υποψήφιος, Μανώλης Αλιφιεράκης.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ
Στα γραφεία της ΝΟΔΕ στις 4.30 το απόγευμα προσήλθε για να ψηφίσει ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ κ. Χ. Μαρκογιαννάκης. Ερωτηθείς για τις ευθείες βολές του πρώην βουλευτή κ. Μανούσου Βολουδάκη σε βάρος συνεργατών του, ότι καλούσαν τον κόσμο της ΝΔ να μη ψηφίσει, ο κ. Μαρκογιαννάκης απάντησε: "Ακουσα ότι είπε για κάποιον συνεργάτη από το γραφείο μου. Εγώ θα του ήμουν ευγνώμων αν μου έλεγε ποιος είναι γιατί είναι προφανές ότι έχω στο γραφείο μου κάποιον πολύ ισχυρό, που μπορεί να είναι και επικίνδυνος, πολιτικά εννοώ, αφού κατάφερε αυτός ο ένας όταν απουσίαζα εγώ στην Αθήνα και έπεισε τους Νεοδημοκράτες να κατεβάσουν υποψηφιότητες μόνο στο 1/3 των τοπικών επιτροπών και στα 2/3 να μην κατέβουν. Να μας πει ο κ. Βολουδάκης ποιος είναι ώστε να λάβουμε τα μέτρα μας".
ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΡΒΑΧΗ
Στον κ. Βολουδάκη απάντησε επίσης, με γραπτή του δήλωση εκ μέρους των παραιτηθέντων μελών της ΝΟΔΕ, ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Γιώργος Βούρβαχης. Στη δήλωση αναφέρεται: "Με προβληματισμό και θλίψη παρακολουθούμε την αγωνιώδη προσπάθεια του τοπικού εκπροσώπου του Σαμαρά, πολιτευτή Μανούσου Βολουδάκη, να στήσει σκηνικό εκλογών στη Νέα Δημοκρατία Χανίων. Με ψηφοδέλτια της τελευταίας (κυριολεκτικά) στιγμής, της τελευταίας παράτασης για υποβολή υποψηφιοτήτων που δόθηκε από τη Ρηγίλλης, «κτίζει» ψηφοδέλτια-παράσταση με τον «παππού τη γιαγιά και ένα δυο εγγόνια», σηματοδοτώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο στην πράξη πώς εννοεί και πώς υλοποιεί «το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία και στις δημιουργικές της δυνάμεις», το οποίο εσχάτως κατά κόρον ευαγγελίζεται", αναφέρει ο κ. Βούρβαχης. Ο ίδιος στη συνέχεια επισημαίνει πως: "Παρά τη φιλότιμη προσπάθειά του πάντως και παρά την επιστράτευση «πλεόντων, οδοιπορούντων, καμνόντων, αιχμαλώτων και λοιπών» μόνο στις 7 από τις 24 τοπικές οργανώσεις που διέθετε η Νέα Δημοκρατία στα Χανιά κατέστη τελικά δυνατή, η έστω και ελλιπής, στελέχωση ψηφοδελτίων. Οι οπαδοί, τα στελέχη, οι φίλοι της πάλαι ποτέ ισχυρής κεντροδεξιάς φιλελεύθερης παράταξης στο Νομό Χανίων είναι βέβαιον, ότι την Κυριακή θα γυρίσουν την πλάτη τόσο στη φαρσοκωμωδία των εκλογών, όσο και στο μόρφωμα της νέας Πολιτικής Άνοιξης, με το οποίο, αργά αλλά σταθερά, ο Αντώνης Σαμαράς αντικαθιστά σε επίπεδο πολιτικών θέσεων και προσωπικού τη Νέα Δημοκρατία".
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων Μανώλης Αλιφιεράκης δήλωσε: "Είμαστε εδώ για ανανεώσουμε το στελεχειακό δυναμικό της παράταξης. Ο κόσμος θέλει μια δυνατή ΝΔ, μια δυνατή αντιπολίτευση. Η ΝΔ είναι υπεράνω προσώπων, εκείνο που πρέπει να δώσουμε είναι όραμα και ελπίδα και το στοίχημα είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου.
Στα Χανιά υπήρξε κάποιο πρόβλημα, αλλά όχι τόσο μεγάλο όσο παρουσιάσθηκε. Πάρα πολλά άτομα από εκείνα που φαίνονται ως διαγραφέντα, δηλώνουν ότι δεν έχουν διαγραφεί και δεν ξέρουν για τη διαγραφή τους και τα μεγάλα στελέχη της πόλεως δεν έχουν διαγραφεί ούτε έχουν ζητήσει να φύγουν από τη ΝΔ. Αυτά στα Χανιά, να μην σας πω για όλη την Ελλάδα, που είναι τελείως διαφορετικό το τοπίο".
Ερωτηθείς από τα "Χ.Ν." για τις επικρίσεις των αποχωρούντων στελεχών της ΝΔ στα Χανιά που μίλησαν για "μετατροπή της ΝΔ σε Πολιτική Ανοιξη" και επειδή και ο ίδιος ήταν υποψήφιος με την ΠΟΛ.ΑΝ. στο παρελθόν ο κ. Αλιφιεράκης απάντησε πως "η ΝΔ αναγεννάται και θα γίνει ξανά ένα μεγάλο κόμμα.
Είμαι ΝΔ, ανήκω στην μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, έχω περάσει από πολλά μετερίζια, εκπροσωπούσα το κόμμα στις τελευταίες εκλογές και επίσης υπέγραψα για την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη και το έκανα μετά λόγου γνώσεως και βάζοντας κάποια πράγματα στη σωστή τους βάση. Αν ο ελληνικός λαός αποφάσισε διαφορετικά, εγώ θα ακολουθήσω την άποψη του ελληνικού λαού, την πλειοψηφία. Δεν πρέπει να διαλύσουμε τη ΝΔ, πρέπει να μείνει όρθια για να αντιπαλέψει τα μεγάλα προβλήματα της πατρίδας."
Ο κ. Αλιφιεράκης εξέφρασε επίσης τη "στεναχώρια" του για την διαγραφή της κ. Μπακογιάννη "γιατί ήταν σημαντικό στέλεχος της ΝΔ, προέρχεται από μια μεγάλη πολιτική οικογένεια και δεν ήταν ευχάριστο αυτό που έγινε. Θα πρέπει να προχωρήσουμε, όμως, μπροστά και θα περιμένουμε τα στελέχη που έχουν πιθανόν απογοητευτεί να ξαναγυρίσουν κοντά μας, γιατί μια ενωμένη ΝΔ θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πατρίδας.".

“Είναι προδότης”

"Δεν μπορώ να στηρίξω ένα προδότη της παράταξης. Εγώ είμαι κεντρώος, δεν δέχομαι να πάω στην ακροδεξιά που θέλει να οδηγήσει τη ΝΔ ο Σαμαράς", ανέφερε ένα μέλος της ΝΔ που βρέθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ χθες το πρωί, τη στιγμή που βρίσκονταν εκεί οι δημοσιογράφοι. Το συγκεκριμένο μέλος ήλθε σε λεκτική αντιπαράθεση με άλλα στελέχη της ΝΔ, ωστόσο δεν αποχώρησε από το γραφείο αλλά παρέμεινε. Μέλη της ΝΔ εξέφρασαν τη δυσφορία τους καθώς εκτίμησαν ότι επρόκειτο για προσπάθεια να προκληθούν εντυπώσεις την ώρα που βρίσκονταν εντός του χώρου τα μέσα ενημέρωσης, καθώς προκλήθηκε αναταραχή.
Αλλα στελέχη της ΝΔ που βρέθηκαν για να ψηφίσουν, έλεγαν στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους ότι δέχθηκαν τηλεφωνήματα προκειμένου να μην προσέλθουν στις κάλπες και να παραιτηθούν από μέλη του κόμματος.

“Διασπαστές”

"Διασπαστή" της ΝΔ χαρακτήρισε τον απερχόμενο πρόεδρο της ΝΔ κ. Βούρβαχη ο αντιπρόεδρος της τοπικής Κολυμβαρίου κ. Μελάκης, καλώντας τον να γυρίσει πίσω. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε παλιότερες εσωκομματικές εκλογές λέγοντας πως "όταν έβγαινε πρόεδρος στη ΝΟΔΕ ο κ. Βούρβαχης, είχε βγάλει διαταγή ο Μαρκόγιαννης που έλεγε όσοι ψηφίσετε Βούρβαχη θα έλθετε από το γραφείο μου και θα πάρετε αριθμό και θα πάτε με αυτόν να ψηφίσατε. Ετσι ήξεραν ποιοι ψήφισαν και αλίμονο του αν δεν τον ψήφιζε κανείς, δεν θα ξαναπατήσει στο γραφείο του Μαρκογιαννάκη." Σε ερώτηση γιατί δεν τα κατήγγειλε αυτά όταν γίνονταν αλλά σήμερα, απάντησε πως "αν μιλούσαμε, δεν ξέρω, θα μας διέγραφαν". Το θέμα τέθηκε και στον Μαρκογιαννάκη ο οποίος απάντησε πως "προφανώς εννοούσε την έμμεση εκλογή τότε του προέδρου που εκλέγονταν από τα μέλη των τοπικών οργανώσεων. Είναι μη συγκρίσιμο. Προφανώς στήριζα τον Βούρβαχη, δεν το είχα αρνηθεί ποτέ. Ηταν έμμεση όμως η εκλογή τότε και το να περάσει κάποιος από το γραφείο μου και να του συστήσω να ψηφίσει τον οποιονδήποτε υποψήφιο δεν το αρνήθηκα ποτέ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου