Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΑΙΟΓΕΥΣΙΕΣ


ΣΕ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΡΕΘΥΜΝΟ
Τριάντα εστιατόρια στις “Ελαιογευσίες”
26.05.2010

Την ανάγκη να στηριχθεί η προσπάθεια των επαγγελματιών εστίασης στα Χανιά για τη χρήση αποκλειστικά και μόνο ελαιόλαδου από ταβέρνες και εστιατόρια, τονίζει ο πρόεδρος του "Δικτύου Ελαιογευσίες" Γιώργος Μπουράκης.
Παρά τις προσπάθειες του Δικτύου, μόλις 30 επιχειρήσεις σε Χανιά και Ρέθυμνο συμμετέχουν στο πρόγραμμα αποκλειστικής χρησιμοποίησης ελαιολάδου, το οποίο και χρηματοδοτήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Leader. Στόχος του Δικτύου είναι η ένταξή του στο ΕΣΠΑ και η περαιτέρω επέκτασή του.
"Οσα εστιατόρια και ταβέρνες συμμετέχουμε στην προσπάθεια αυτή έχουμε δει τα σημαντικά οφέλη της. Είναι κρίμα που δεν υπάρχουν και άλλοι επαγγελματίες που να μπουν στο Δίκτυο και να χρησιμοποιούν αποκλειστικά ελαιόλαδο για τα φαγητά τους συμβάλλοντας και στην υγεία των πελατών τους αλλά και στην αξιοποίηση ενός τοπικού προϊόντος, όπως είναι το λάδι", λέει ο κ. Μπουράκης.
Το Δίκτυο συστήθηκε το 2004 σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, με στόχο την αποκλειστική χρήση ελαιολάδου από τα μέλη του σε όλη την Κρήτη. "Σε Χανιά και Ρέθυμνο είμαστε περίπου τριάντα μέλη. Συνεργαστήκαμε με το πρόγραμμα Leader αποκτώντας τεχνογνωσία, κάνοντας καλύτερη δουλειά στο marketing, και o πελάτης έβλεπε ότι τα εστιατόριά μας ήταν πιστοποιημένα και ελεγμένα. Τώρα το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε, αλλά περιμένουμε να ανοίξει το ΕΣΠΑ για να ξεκινήσουμε και πάλι την προσπάθειά μας στην οποία ελπίζουμε να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή και από άλλους επαγγελματίες", αναφέρει ο κ. Μπουράκης.
Ο ΣΕΔΗΚ παρέχει γραμματειακή υποστήριξη στο "Δίκτυο Ελαιογευσίες", αλλά τα μέλη του κάνουν μια προσπάθεια να αποκτήσει τα δικά του γραφεία στην πρώην περιφερειακή αγορά στην Αγιά, μέσω της Αναπτυξιακής της Νομαρχίας και του Γραφείου των Προγραμμάτων Επιδότησης του ΟΑΔΥΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου