Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ


ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Υιοθέτησε κακοποιημένο σκυλί
14.05.2010

“Aποφάσισα να υιοθετήσω το σκυλί αυτό. Γιατί είχα δεθεί μαζί του. "Ο Νορβηγός υπήκοος Steinar Simonsen που πέρυσι είχε ζητήσει από το τουριστικό του γραφείο να αλλάξει ξενοδοχείο στο Γεράνι του Δήμου Πλατανιά όταν διαπίστωσε ότι οι υπεύθυνοι του δεν ενδιαφέρονταν για την περίθαλψη ενός κτυπημένου λυκόσκυλου, τελικά το υιοθέτησε, ενώ το τουριστικό γραφείο έβγαλε από τους καταλόγους των πελατών του το συγκεκριμένο κατάλυμα.
"Η υπόθεση πήρε μεγάλη μεγάλη διάσταση στα Νορβηγικά μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα στην εφημερίδα "VG", μια από τις μεγαλύτερες στην χώρα. Από ότι έμαθα το ξενοδοχείο αυτό βγήκε από τον κατάλογο των πελατών του τουριστικού γραφείου κάτι που πολύ πιθανό να συνδέεται με το περιστατικό αυτό όπως έμαθα", αναφέρει ο κ. Simonsen που παραμένει φίλος της Ελλάδας και της Κρήτης. "Ειδικά αυτήν την περίοδο που η χώρα περνάει δυσκολίες με την οικονομική κρίση θα πρέπει η πολιτεία, οι φορείς και οι κάτοικοι να ξαναδούν το θέμα της συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα. Το νησί είναι πολύ όμορφο, τα μνημεία του εξαιρετικά αλλά, προσωπικά, όπως και πολλοί Σκανδιναβοί, δεν μπορούν να αποδεχθούν την βίαιη συμπεριφορά απέναντι τα ζώα" τονίζει ο Νορβηγός, που πριν από μερικούς μήνες υιοθέτησε το κακοποιημένο ζώο.
"Χώρες όπως η Νορβηγία απαιτούν μια διαδικασία για να γίνει υιοθεσία, να έχει κάνει το ζώο όλες τις απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις κτλπ. έτσι έξι μήνες μετά αποστείλαμε το ζώο στο Steinar. Η "Σόνια" όπως ονομάζεται το λυκόσκυλο βρήκε μια οικογένεια που να την αγαπάει και να την φροντίζει" ανάφερε η κ. Silky Wrobel από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων "Η Μικρή Κιβωτός" που έχει προσφέρει πάρα πολλά στο θέμα των αδέσποτων και κακοποιημένων ζώων.
Ο ίδιος ο κ. Simonsen εξηγεί πως "η υιοθεσία της Σόνια μου κόστισε πολύ σε χρήματα (εισιτήρια, περίθαλψη) αλλά άξιζε τον κόπο. Θέλω να πιστεύω ότι η συμπεριφορά ορισμένων απέναντι στα ζώα θα αλλάξει κάποια στιγμή γιατί είνα κρίμα και για το σύνολο των κατοίκων της χώρας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου