Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΜΑΘΗΤΕΣ-ΚΑΝΤΑΝΟΣ


ΓΙΑ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Γνωριμία με την Κάντανο
17.04.2010

Μια ξεχωριστή γνωριμία με την Κάντανο, τους ανθρώπους και την ιστορία τους θα έχει η συντακτική ομάδα του περιοδικού “Της γάτας το κουδούνι” του 4ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου από την Αθήνα. Πρόκειται για το πιο πολυβραβευμένο μαθητικό περιοδικό της χώρας, που λειτουργεί σχεδόν σε επαγγελματική βάση και έχει κερδίσει την αναγνώριση τόσο του εκπαιδευτικού όσο και του δημοσιογραφικού κόσμου.
Η συντακτική ομάδα συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Καντάνου κ. Ευτύχη Δασκαλάκη βρέθηκε στους τάφους και στο σπίτι του Βενιζέλου και είχε πολύωρη συνάντηση με τον νομάρχη Χανίων κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη. Οι μαθητές κυριολεκτικά “βομβάρδισαν” τον νομάρχη με ερωτήματα για τον “Καλλικράτη” και τη διοικητική μεταρρύθμιση, την πολιτική και τα κόμματα, πολιτικές προσωπικότητες των Χανίων και όχι μόνο παρακινώντας τον κ. Αρχοντάκη να τους προτείνει βλέποντας τις αναζητήσεις τους να ασχοληθούν πιο ενεργά με τα κοινά και γιατί όχι με την Αυτοδιοίκηση.
“Το σχολείο μας πραγματοποιεί αυτή την επίσκεψη στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος έκδοσης του εντύπου «Της γάτας το κουδούνι». Στην επόμενη έκδοση του περιοδικού θα κάνουμε ένα μεγάλο οδοιπορικό αφιέρωμα στην Κάντανο και τα Χανιά”, ανέφερε ο κ. Διονύσης Κοσμάς, ένας εκ των καθηγητών που συνοδεύει τους μαθητές. “Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη δραστηριότητα και τις συναντήσεις που είχαμε. Ο κ. νομάρχης μας εντυπωσίασε για να είμαστε ειλικρινείς και είμαστε σίγουροι ότι όλη η παραμονή μας εδώ θα είναι γεμάτη εκπλήξεις”.
Τους μαθητές καλωσόρισε και ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Ε. Κονταξάκης και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Καντάνου κ. Χ. Δασκαλάκης, ο οποίος και επεσήμανε πως οι νέοι των μαρτυρικών Δήμων της χώρας θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να παραμείνει ζωντανή στη μνήμη όλων το ολοκαύτωμα πολλών πόλεων και χωριών της Ελλάδας από τους ναζί αλλά και το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων.
Εκ μέρους της ομάδας των παιδιών η Χριστίνα Ζάζα σημείωσε πως “έχουμε έλθει φέτος για να κάνουμε το ρεπορτάζ για την Κάντανο και την ιστορία της. Οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί και πολύ φιλόξενοι, θέλουμε να γνωρίσουμε τα παιδιά εδώ και ήδη έχουμε ψάξει και έχουμε βρει υλικό στο διαδίκτυο και πιστεύουμε ότι θα κάνουμε ένα καλό ρεπορτάζ”.
Το έντυπο του 4ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου έχει βραβευτεί τρεις φορές από τον διαγωνισμό της εφημερίδας “Τα Νέα” και από τον Ιδρυμα Μπότση για την ποιότητά του.
ΟΙ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΕΣ
“Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκα το συγκεκριμένο σχολείο που κάνει μια εξαιρετική δουλειά. Εκδίδει ένα περιοδικό μοναδικής ποιότητας. Είναι τιμή για τον τόπο μας να επισκέπτεται τα Χανιά, την περιοχή τη δική μας. Μέσα από αυτή την αναζήτηση αποκτούν εμπειρίες, βλέπουν τη δική μας κοινωνία και είμαι βέβαιος ότι αυτή η επίσκεψη θα τους δώσει τα ερεθίσματα να ξαναέλθουν και να γίνουν φίλοι της Κρήτης”, τόνισε ο νομάρχης κ. Γρ. Αρχοντάκης.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Καντάνου Ε. Δασκαλάκης δήλωσε: “Είμαι ευτυχής που νέα παιδιά επισκέπτονται τον τόπο μου, τη μαρτυρική Κάντανο. Θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ανθρώπους μας, τους ανθρώπους που είχαν συμβολή στη νεότερη ιστορία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου