Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

9ο αντιπολεμικό διήμερο



ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Αντιπολεμικό διήμερο
16.04.2010

“Ενα διαφορετικό διήμερο με ξεχωριστό πολιτικό και πολιτιστικό στίγμα θα είναι το 9ο Αντιπολεμικό Διήμερο” ανέφερε ο Λ. Μαστοράκης.
Με στόχο να δώσει ένα διαφορετικό πολιτικό και πολιτιστικό στίγμα διοργανώνεται και φέτος το “9ο Αντιπολεμικό Διήμερο”, που διοργανώνει η “Ενωτική Πρωτοβουλία” Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης στη Γαλλική Σχολή. Στους στόχους και τους σκοπούς του διημέρου αναφέρθηκε ο Λάμπρος Μαστοράκης, μέλος του σχήματος, τονίζοντας πως το “αντιπολεμικό διήμερο ξεκίνησε μαζί με το αντιπολεμικό κίνημα στις αρχές της δεκαετίας και συνεχίζεται μέχρι σήμερα προσπαθώντας να δώσει ένα διαφορετικό πολιτικό και πολιτιστικό στίγμα από μια συλλογικότητα του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το φετινό διήμερο θα βάλει στο στόχαστρο τα αίτια και τις πολιτικές, που αφορούν την οικονομική κρίση. Την πρώτη ημέρα θα αναλωθεί σε μια κουβέντα γύρω από τις εθνικιστικές τάσεις που προκύπτουν, ενώ τη δεύτερη ημέρα θα ασχοληθεί με τα χαρακτηριστικά του εργατικού κινήματος και πως οι εργαζόμενοι μπορούν να παλέψουν ενάντια στα νέα μέτρα”.
Παράλληλα με τις συζητήσεις θα υπάρχουν περίπτερα φοιτητών με υλικό για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την κρίση, την εργασία, την εκπαίδευση, το ελεύθερο λογισμικό, τον πόλεμο, την παιδεία. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Παρασκευή 16 Απρίλη
6 μ.μ. - Συζήτηση με θέμα: “Απαντήσεις στην εποχή της κρίσης: νέα εθνικιστικά ρεύματα ή νέα απελευθερωτικά κινήματα;” Ομιλητές: Κουσουρής Δημήτρης - πρωην μέλος ΚΣ ΕΦΕΕ, Χαραλαμπόπουλος Νίκος - μέλος Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης, Δραγανίγος Αντώνης - μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.
8.30 μ.μ. - Συναυλία . Σαν φυστικ (μαθητικό συγκρότημα), LIME, Χαλικούτηδες, Κωστής Αβυσσινός.
Σάββατο 17 Απρίλη
6 μ.μ. - Συζήτηση με θέμα: “Δεν πληρώνω - δεν πληρώνω! Τα νέα μέτρα: με τον μονόδρομο της πολιτικής τους ή με την απάντηση του εργατικού κινήματος;”. Ομιλητές: Παλαιστίδης Ντίνος - μέλος Σωματείου Βιβλίου Χάρτου, Βατικιώτης Λεωνίδας - δημοσιογράφος / διδάκτορας Οικονομικών Επιστημών, Βουρεκάς Κώστας - γραμματέας Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.
8.30 μ.μ. - Συναυλία: Ορθολογιστές, Night On Earth, Transistor.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου