Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

ΒΟΥΚΟΛΙΕΣ ΠΑΖΑΡΙ


ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ ΒΟΥΚΟΛΙΕΣ
Κοσμοπλημμύρα στο παζάρι
03.04.2010

Επίκεντρο του Νομού Χανίων και αυτή τη Μεγάλη Παρασκευή οι Βουκολιές. Χιλιάδες κόσμος κατέκλυσε για άλλη μια φορά την κωμόπολη για το καθιερωμένο από την περίοδο της Τουρκοκρατίας παζάρι.
Ανθρωποι όλων των ηλικιών βρέθηκαν από νωρίς μέχρι αργά το μεσημέρι στην περιοχή για να κάνουν τα ψώνια τους, να ανταλλάξουν ευχές, να απολαύσουν την ατμόσφαιρα του παζαριού πίνοντας το κρασάκι και γευόμενοι τους μεζέδες τους.
Καρδιά του παζαριού όπως κάθε χρόνο η ζωοπανήγυρι. Το μεγαλύτερο όμως μέρος του κατακλύστηκε από τις πραμάτειες των μικροπωλητών όπου ο καθένας μπορούσε να βρει ό,τι επιθυμούσε. Ρούχα και υποδήματα, παραδοσιακά τρόφιμα (τυριά, νηστήσιμα, κρασί), είδη δώρων, πάγκοι με αγροτικά προϊοντα, είδη αρτοποιίας και μπακαλικής. Μεγάλη κίνηση είχαν και τα καταστήματα της περιοχής, καφέ-εστιατόρια, που από πολύ νωρίς ήταν γεμάτα από κόσμο, που όσο περνούσε η ώρα γίνονταν περισσότερος, με αποκορύφωμα τις πρώτες μεσημεριανές ώρες.
Συνολικά, περισσότεροι από 200 πάγκοι μικροπωλητών και καταστημάτων αναπτύχθηκαν από το σημείο που βρίσκονται τα σχολεία μέχρι και μετά την κεντρική πλατεία του οικισμού.
Και φέτος η οργάνωση ήταν αρκετά καλή, καθώς ο Δήμος Βουκολιών είχε φροντίσει να δεσμεύσει μεγάλους χώρους στην είσοδο του χωριού για τη στάθμευση των αυτοκινήτων, ενώ και η αστυνομία ήταν σε κινητοποίηση προκειμένου να διευθετηθεί η κίνηση των οχημάτων προς και από την περιοχή. Το "παρών" στο πανηγύρι έδωσαν και οι τοπικές αρχές και φορείς, βουλευτές, νομάρχης, δήμαρχοι, πολιτευτές και εκπρόσωποι κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου