Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΑΝΙΩΝ


ΑΠΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
Συμπαράσταση σε απλήρωτους καθηγητές
Δημοσιεύθηκε στις: 01-04-2011

Τη συμπαράστασή του στους απλήρωτους από τον Νοέμβριο ωρομίσθιους καθηγητές του ΤΕΙ Κρήτης εξέφρασαν σε χθεσινή τους συνέντευξη Τύπου μέλη του Συλλόγου Σπουδαστών του Ιδρύματος.
Οπως επεσήμαναν, χαρακτηριστικά, 'οι ωρομίσθιοι καθηγητές του ΤΕΙ Κρήτης είναι απλήρωτοι από τον Νοέμβρη και διεκδικώντας τα δικαιώματά τους, προχωρούν σε επίσχεση εργασίας αν δεν πληρωθούν άμεσα. Σύσσωμος ο Σύλλογος Σπουδαστών δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους ωρομίσθιους καθηγητές και είμαστε ενεργά αλληλέγγυοι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα τους'.
Στο ψήφισμα του το Δ.Σ. του Συλλόγου Σπουδαστών σημειώνεται, μεταξύ άλλων, πως 'συμπληρώνοντας ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ τα προβλήματα στην Παιδεία όλο και πληθαίνουν. Η σημερινή κυβέρνηση, ως άξιος συνεχιστής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αδιαφορεί αποδεικτικά για το πρόβλημα της παιδείας. Η υπουργός Παιδείας, κα Διαμαντοπούλου, σε συνεργασία με τον υπουργό, κ. Παπακωνσταντίνου επιλέγουν τον δρόμο της υποχρηματοδότησης σε ένα συνολικό πλαίσιο κατακερματισμού της δημόσιας παιδείας. Καθ’ υπόδειξη των αγορών και της Τρόικας γκρεμίζουν κεκτημένα των αγώνων του φοιτητικού κινήματος, όπως έκαναν και στο εργασιακό και στο ασφαλιστικό και επιβάλλοντας ό,τι όρους θέλουν αυτοί για την κοινωνική και οικονομική διακυβέρνηση της χώρας σε αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες. Παράδειγμα αυτού και το νέο νομοσχέδιο που επίκειται να κατατεθεί από την υπουργό Παιδείας προς ψήφιση στη βουλή που είναι ουσιαστικά η ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου