Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΔΑΝΙΑ ΠΡΩΤΑ ΤΣΑΡΤΕΡ


ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Εφτασαν οι πρώτες τσάρτερ
Δημοσιεύθηκε στις: 01-04-2011

Στις σκανδιναβικές χώρες θα βασιστεί εξ ολοκλήρου, για άλλη μια χρονιά, o τουρισμός στη Δυτική Κρήτη, όπως ειπώθηκε κατά τη χθεσινή άφιξη των πρώτων πτήσεων τσάρτερ στα Χανιά. Kαι οι δύο από τη Δανία.
Η πρώτη πτήση τσάρτερ για τη φετινή σεζόν προσγειώθηκε στις 11.40 π.μ., προερχόμενη από το Μπίλουντ με 164 επιβάτες, ενώ λίγο μετά τη 1 μ.μ. έφτασε μία δεύτερη με 104 επιβάτες από την Κοπεγχάγη.
'Οι Δανοί έρχονται συστηματικά στα Χανιά εδώ και πάνω από 20 χρόνια, γιατί τους αρέσουν τα μέρη εδώ, το καλό φαγητό, η φιλοξενία', ανέφερε ο κ. Αντρες Τέιν από το 'Bravo tours', το τουριστικό γραφείο με το οποίο ταξίδεψαν οι πρώτοι τουρίστες. Αναφορικά με την υποδοχή τους σημείωσε πως 'έχουμε από ένα λουλούδι για τον καθένα για να τους καλωσορίσουμε στην Κρήτη. Οι πρώτοι 164 θα μείνουν σε 8 ξενοδοχεία σε περιοχές δυτικά των Χανίων'.
Την ελπίδα ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα σε ό,τι αφορά τις αφίξεις εξέφρασε ο αερολιμενάρχης κ. Σταύρος Καστρινάκης. 'Τα πράγματα θα είναι λίγο καλύτερα από πέρυσι, εκτός και αν συμβούν συνταρακτικά πράγματα. Και φέτος θα βασιστούμε στις σκανδιναβικές χώρες και θα έχουμε και κόσμο και από τη Ρωσία και το Ισραήλ', σημείωσε.
Την ευχή 'να πάνε όλα καλά' έκανε ο κ. Παντελής Ευθυμάκης, εκπρόσωπος του 'Aptera Travel', σημειώνοντας πως από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται 'οι αφίξεις να είναι λίγο πάνω από την περυσινή χρονιά. Βέβαια, βοήθησε όλη αυτή η ιστορία με την Αίγυπτο και την Τυνησία καθώς έχουν σταματήσει από εκεί οι κρατήσεις. Εμείς θα έχουμε μια αύξηση από 5% -10%'. Ο κ. Ευθυμάκης επεσήμανε πως όλοι οι φορείς θα πρέπει να επιδιώκουν στην έναρξη της τουριστικής σεζόν όλες οι υποδομές να είναι πανέτοιμες καθώς 'οι πρώτοι τουρίστες που έρχονται δεν τα βρίσκουν όπως θέλουν. Πρέπει να δούμε όλοι πως θα τα έχουμε όλα στην εντέλεια'.

Απουσίαζαν οι τοπικοί φορείς!
Απόντες από την υποδοχή της πρώτης πτήσης τσάρτερ ήταν οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων τόσο ιδιωτικών όσο και των αυτοδιοικητικών (Περιφέρεια, Δήμοι)! Οι ξένοι τουρίστες έγιναν δεκτοί με ένα λουλούδι από το προσωπικό του τουριστικού γραφείου που τους περίμενε στον χώρο άφιξης, επιβιβάσθηκαν στα λεωφορεία και κατέληξαν σε 8 ξενοδοχεία στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας και του Πλατανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου