Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ


ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΛΕΝΤΑΡΙΑΝΩΝ
Εκδήλωση για τη βιβλιοδεσία
Δημοσιεύθηκε στις: 31-03-2011

Τα μυστικά της βιβλιοδεσίας γνώρισαν οι μαθητές του Στ1 του 19ου Δ.Σ., στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που έγινε στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Λενταριανών.
Ο τρόπος δεσίματος ενός βιβλίου και η κατασκευή του εξωφύλλου παρουσιάστηκαν στους μαθητές από τη βιβλιοδέτρια κα Αρετή Τριανταφύλλου. Παράλληλα, τα παιδιά συμμετείχαν στην όλη προσπάθεια κατασκευάζοντας τα δικά τους εξώφυλλα με υλικά βιβλιοδεσίας. 'Μέσα από αυτήν τη διαδικασία τα παιδιά γνωρίζουν καλύτερα και εκτιμάνε το βιβλίο. Κάτι όπως π.χ. το εξώφυλλο, στο οποίο δεν δίνουμε και τόση σημασία, καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι, πόσες πληροφορίες παίρνουμε από αυτό και με πόσο κόπο κατασκευάζεται', ανέφερε η κα Τριανταφύλλου.
Η ίδια επεσήμανε πως 'το επάγγελμα του βιβλιοδέτη σιγά - σιγά χάνεται γιατί υποχωρεί το βιβλίο, υποχωρούν τα αρχεία. Κάποιος που θα κρατούσε κάποιες εφημερίδες στο αρχείο τώρα τις κρατάει σε ηλεκτρονική μορφή, εξάλλου μας επηρεάζει και η κρίση. Τώρα έχουμε μείνει δύο στα Χανιά, ενώ παλιότερα ήταν περισσότεροι αυτοί που ασχολούνταν με αυτό το αντικείμενο'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου