Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ


ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
Αντιπολεμική πορεία στη Βάση της Σούδας
Δημοσιεύθηκε στις: 05-04-2011

'Να διαδηλώσουμε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να απαιτήσουμε το άμεσο κλείσιμο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών Βάσεων της Σούδας', καλούν όλους τους Χανιώτες φορείς, Οργανώσεις, Επιτροπές, Σωματεία που την Κυριακή οργανώνουν πορεία στη Βάση της Σούδας.
Η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι θα κινηθούν προς την περιοχή του Μουζουρά.
Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι φορέων επισήμαναν πως η επέμβαση στη Λιβύη μόνο για την προστασία των πολιτών από τον δικτάτορα Καντάφι δεν γίνεται αλλά για να χειραγωγήσουν τις αραβικές επαναστάσεις και να βάλουν 'χέρι' στα πετρέλαια της περιοχής.
'Ο πόλεμος στον οποίο μετέχει η Ελλάδα μέσω της αμερικανικής Βάσης της Σούδας κοστίζει τον μήνα 6,5 εκ. ευρώ. Όσο κοστίζουν δηλαδή 2 σχολεία, όσο χιλιάδες συντάξεις και μισθοί. Επίσης, βάζει εμπόδια στην ανάπτυξη και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εξωτερική πολιτική της χώρας καθώς στρέφεται σε βάρος των φίλων μας αραβικών λαών. Αυτό πιθανότατα να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, στον τουρισμό. Αυτά να τα λάβει σοβαρά υπόψιν του ο χανιώτικος λαός', τόνισε ο κ. Ν. Τζινευράκης από τη συνδικαλιστική παράταξη 'Αυτόνομη Παρεμβαση'.
Για την ΕΛΜΕ Χανίων ο κ. Π. Κοτσιφάκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, 'επικαλούνται τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την επέμβαση στη Λιβύη. Για την Κύπρο και την Παλαιστίνη που έχουν υπάρξει ανάλογα ψηφίσματα, γιατί δεν λένε τίποτα;'. Παράλληλα, συμπλήρωε πως 'επιτίθενται άλλη μια φορά σε κυρίαρχο κράτος, χθες σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Γιουκοσλαβία, σήμερα στη Λιβύη. Αύριο; Είναι γεγονός ότι η χώρα μας έχει εμπλακεί στον πόλεμο. Απαιτούμε την άμεση απεμπλοκή της. Οι στρατιωτικές δράσεις μόνο την ειρήνη δεν εξυπηρετούν. Κλείσιμο της Βάση της Σούδας αμέσως'.
'Τα ψεύτικα επιχειρήματα των ιμπεριαλιστών έχουν ανατραπεί από την ίδια την πραγματικότητα. Κανείς δεν πιστεύει ότι επεμβαίνουν στη Λιβύη για φιλανθρωπικούς και ανθρωπιστικούς σκοπούς', υπογράμμισε ο κ. Α. Αρχολέων από την Επιτροπή Κατά των Βάσεων και της Εξάρτησης.
Παράλληλα τόνισε πως 'η πλήρης παραχώρηση όλων των Βάσεων και των αεροδρομίων, των λιμανιών του εναερίου χώρου και ότι μπορεί να διαθέσει η χώρα ως υποδομή στα συμμαχικά αεροπλάνα και πλοία για να εφορμήσουν από εδώ στην δολοφονική επίθεση αποτελούν μια σοβαρή εμπλοκή της χώρα μας σε αυτόν τον πόλεμο'.
Τέλος ο Σ. Ρίζος, μέλος της 'Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο', αφού τόνισε πως ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν τόσο σε Ακτιο όσο και στον Αραξο ανάφερε πως 'είναι εκπεφρασμένη με συντριπτικά ποσοστά άνω του 80% η αντίθεση του ελληνικού λαού στην επέμβαση αυτή και στη συμμετοχή της Ελλάδας. Είμαστε εναντίον της ιμπεριαλιστικής επέμβασης γιατί δεν πρόκειται να προστατέψει τον λαό της Λιβύης από τον αιμοσταγή δικτάτορα Καντάφι. Θέλουν να σταματήσουν τις εξεγέρσεις των αραβικών λαών, που διεκδικεί τη δημοκρατία που ζητεί να ανατραπούν οι δικτατορίες, που τόσο καιρό οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στήριζαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου