Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ


ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
Υπό κατεδάφιση και το θέατρο της Αν. Τάφρου
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 14-04-2011

'Αυτή η χρονιά θα είναι η τελευταία που θα λειτουργήσει το θέατρο - έκτρωμα της Ανατολικής Τάφρου'.
Μετά το Λιμενικό Περίπτερο έρχεται η σειρά του θεάτρου δηλώνει στα 'Χ.Ν.' ο αντιδήμαρχος. κ. Μανώλης Κεμεσίδης. επισημαίνοντας πως ο Δήμος εξετάζει όλες τις δυνατές εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να βρεθεί κατάλληλος χώρος για την πραγματοποίηση των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Αυτές τις ημέρες o Δήμος βρίσκεται στη διαδικασία συντήρησης της μεταλλικής κατασκευής του θεάτρου, που συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής καθώς κατασκευάστηκε προκειμένου να φιλοξενήσει μέρος των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της Μάχης της Κρήτης! Το 'ουδέν μονιμότερον του προσωρινού' ισχύει απόλυτα γι’ αυτήν την περίπτωση, παρά τις διαμαρτυρίες της Αρχαιολογίας όλα αυτά τα χρόνια και την παραδοχή όλων των Δημοτικών Αρχών ότι η εγκατάσταση θα έπρεπε να απομακρυνθεί αλλά δεν υπήρχε κατάλληλος χώρος για τη φιλοξενία εκδηλώσεων. Ενώ για την ακαταλληλότητα του χώρου λόγω, κυρίως, του θορύβου είχαν τοποθετηθεί κατά καιρούς τόσο οι καλλιτέχνες που φιλοξενούνταν στην Τάφρο όσο και ο κόσμος, που ειδικά στις θεατρικές παραστάσεις... δεινοπαθούσε.
'Το κόστος συντήρησης της μεταλλικής κατασκευής είναι τεράστιο, προκειμένου κάθε χρόνο στις αρχές του καλοκαιριού να είναι σε καλή κατάσταση και να μπορεί να δεχθεί επισκέπτες με ασφάλεια', αναφέρει ο κ. Κεμεσίδης, υπογραμμίζοντας πως 'θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αυτή η χρονιά θα είναι η τελευταία. Δεν πρόκειται να συνεχίσει τη λειτουργία του. Τον Σεπτέμβρη βάζουμε τα συνεργεία του Δήμου Χανίων, με αυτεπιστασία χωρίς κόστος για τον δημότη και απομακρύνονται όλα τα μεταλλικά υλικά'.
Αναφορικά με το πού θα γίνονται πλέον οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού, αφού το συγκεκριμένο θέατρο δεν θα είναι διαθέσιμο, ο κ. Κεμεσίδης λέει ότι εξετάζονται διάφορες προτάσεις. Ορισμένες από αυτές είναι οι παρακάτω:
- Διαμόρφωση του χώρου στην Ανατολική Τάφρο με αναβαθμίδες πάνω στο έδαφος προκειμένου να δημιουργηθεί μια φυσική εξέδρα, που θα μπορεί να φιλοξενεί έναν αρκετά μεγάρο αριθμό θεατών.
- Δημιουργία μικρού θεάτρου στη Δυτική Τάφρο.
Σημειώνεται ότι ετησίως ο προϋπολογισμός συντήρησης των μεταλλικών στοιχείων του θεάτρου της Ανατολικής Τάφρου από την κατασκευάστρια εταιρεία ξεπερνούσε τα 15.000 ευρώ, χωρίς να υπολογιστούν τα έξοδα συντήρησης της Τάφρου εξαιτίας της επιβάρυνσής της με οχήματα και κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου