Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ


ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Καθαρισμός παραλιών
Δημοσιεύθηκε στις: 08-04-2011

Στον καθαρισμό των παραλιών του και της τουριστικής ζώνης έχει προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Πλατανιά προκειμένου η εικόνα που συναντούν οι πρώτοι επισκέπτες να είναι η καλύτερη δυνατή.
Την ίδια στιγμή, τα προβλήματα στην πρόσληψη συμβασιούχων για την καθαριότητα επιτείνονται και κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την παρέμβαση των Δήμων σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα που αποτελεί και βασική τους αρμοδιότητα.
'Μέχρι στιγμής έχουμε προβεί σε καθαρισμό σε ένα μεγάλο τμήμα της παραλίας Πλατανιά και συνεχίζουμε προς Κοντομαρί, Ταυρωνίτη, Κολυμπάρι', αναφέρει ο δήμαρχος, κ. Γ. Μαλανδράκης. Ο Δήμος προσέλαβε 20 εργάτες καθαριότητας δίμηνης απασχόλησης και προσπαθεί να προσλάβει και 8μηνίτες, ωστόσο, μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες αναμένεται να καθυστερήσουν την όλη διαδικασία.
'Με τους 20 εργάτες προσπαθούμε να καλύψουμε όλο το παραλιακό μέτωπο. Εχουμε δώσει βαρύτητα στους κεντρικούς δρόμους και στον παραλιακό. Ομως, λόγω των ετοιμασιών των επαγγελματιών επιβαρύνθηκε η περιοχή, ειδικά του Πλατανιά, με οικοδομικά υλικά και πράσινα απορρίμματα, σε τέτοιο σημείο που καθαρίζαμε τη μια μέρα και την επόμενη η κατάσταση ήταν ακόμα χειρότερη', αναφέρει ο κ. Μαλανδράκης, συμπληρώνοντας πως με μηχάνημα του Ο.Α.ΔΥ.Κ. ο Δήμος θα προχωρήσει σε διαγραμμίσεις μέσα στα Δημοτικά Διαμερίσματα στον Πλατανιά και στην επισήμανση θέσεων στάθμευσης για τα τουριστικά λεωφορεία.
Αναφορικά με τις ομπρέλες και τις καρέκλες, εντός των ημερών αναμένεται να δημοσιευθεί η σχετική πρόσκληση στον Τύπο, ενώ για τους ναυαγοσώστες ο κ. Μαλανδράκης λέει ότι 'θέλουμε μια ενιαία διαχείριση σε θέματα ασφάλειας σε όλο το βόρειο μέτωπο του Πλατανιά.
Στις παραλίες μας θα μπουν και άλλοι τρεις πύργοι και τις επόμενες ημέρες θα κινήσουμε τη σχετική διαδικασία'.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Αναφορικά με τις παραλίες του Δήμου Χανίων, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, κ. Β. Καστρινάκης, αναφέρει πως 'πολύ σύντομα θα ξεκινήσει ο καθαρισμός των παραλιών σε Αγία Μαρίνα, Αγίους Αποστόλους και άλλες περιοχές του Δήμου μας. Δεν το επιτρέπουν ακόμα οι καιρικές συνθήκες καθώς η άμμος θα πρέπει να είναι στεγνή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου