Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΔΙΑΡΗΞΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ



ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
Διαρρήξεις σε ξενοδοχεία
Δημοσιεύθηκε στις: 19-04-2011

Για έναρξη της τουριστικής σεζόν με διαρρήξεις και κλοπές, σε σχεδόν ημερήσια διάταξη, σε Αγία Μαρίνα και Πλατανιά, μιλούν οι tour operator, που καλούν πολιτεία και ξενοδόχους να πάρουν μέτρα προστασίας.
Αν και έχουν περάσει μόλις 15 ημέρες από την έναρξη της τουριστικής σεζόν, έχουμε τουλάχιστον τέσσερα σοβαρά περιστατικά διαρρήξεων σε ξενοδοχειακές μονάδες.
'Τα περιστατικά που είχαμε ήταν απανωτά και δείχνουν στατιστικά ότι σε έναν μήνα που θα έχει γεμίσει η περιοχή από τουρίστες το πρόβλημα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο', ανέφερε ο κ. Ανδρέας Αυγουστινάκης, υπεύθυνος για τα Χανιά του tour operator 'Thomas Cook'.
Αναλυτικά τα περιστατικά, που έχουν καταγγελθεί μέχρι στιγμής, είναι τα παρακάτω:
- Κλοπή σε τρία δωμάτια ξεναγών του 'Thomas Cook', απογευματινή ώρα. Οι δράστες αφαίρεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κάμερες, ακόμα και αρώματα.
- Διάρρηξη σε δωμάτια ξεναγών του πρακτορείου 'Apollo'.
- Διαρρήξεις έξι δωματίων ξενοδοχείου στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, στο οποίο έμεναν μαθητές πενθήμερης εκδρομής από το Λύκειο Αιδηψού. Η διάρρηξη έγινε βραδινή ώρα, όταν απουσίαζαν οι μαθητές και εκλάπησαν διάφορα αντικείμενα αξίας.
- Tις πρωινές ώρες χθες έγινε αντιληπτή διάρρηξη σε δωμάτια ξενοδοχείου στον Σταλό.
'H Αστυνομία του Γαλατά κάνει ό,τι μπορεί, αλλά οι άνθρωποι είναι λίγοι και δεν μπορούν να είναι παντού και οπουδήποτε. Εχουν μία τεράστια έκταση για να αστυνομεύσουν, ο αριθμός τους είναι πολύ μικρός και εμείς από τη μεριά μας πιέζουμε και θα προχωρήσουμε περισσότερο όσο συνεχίζονται αυτά τα συμβάντα και στη φυσική και στην πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας ούτως ώστε ή να μεγαλώσει το Α.Τ. Γαλατά ή να επαναλειτουργήσει το Τμήμα του Πλατανιά. Γνωρίζω ότι είναι πολύ δύσκολο τις εποχές που περνάμε, αλλά ο τουρισμός είναι η βιομηχανία μας και πρέπει να την προστατεύσουμε', υπογραμμίζει ο κ. Αυγουστινάκης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ
Ηδη πολλά τουριστικά γραφεία έχουν αποστείλει έγγραφα σε ξενοδοχειακές μονάδες και ζητούν να πάρουν μέτρα ασφαλείας και προστασίας. Οπως αναφέρει ο κ. Αυγουστινάκης 'ήδη έχω παρακαλέσει όλους τους ξενοδόχους, μικρές και μεγάλες μονάδες, να έχουν έναν ικανοποιητικό εξωτερικό φωτισμό στις μονάδες τους. Γενικότερα ο Σύλλογος Ξενοδόχων θα μπορούσε να έρθει σε συμφωνία με εταιρεία security, ώστε να κάνουν περιπολίες στην περιοχή, ενώ οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες θα μπορούν να προσλάβουν έναν φύλακα για την επίβλεψη του ξενοδοχείου, δεν μιλάμε για νυκτερινό υπάλληλο, αλλά για έναν άνθρωπο που εξωτερικά θα μπορεί να φυλά ένα ξενοδοχείο'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου