Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Β΄ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ


Β ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
Ο ερχομός των ταξιδιάρικων πουλιών
Δημοσιεύθηκε στις: 13-04-2011

Το δικό τους μήνυμα ζωής ετοίμασαν τα παιδιά του Β΄ Παιδικού Σταθμού Χανίων για τα παιδιά της 'Στέγης του Κοριτσιού' του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου.
Στο πλαίσιο της ενότητας 'ο ερχομός των ταξιδιάρικων πουλιών' τα μικρά παιδιά εμβάθυναν με τον δικό τους τρόπο πάνω στα σύγχρονα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους έφτιαξαν τα δικά τους κουλουράκια, τα οποία και θα προσφέρουν στα παιδιά της 'Στέγης του Κοριτσιού'.
'Στο πλαίσιο της ενότητας «ο ερχομός των ταξιδιάρικων πουλιών» τα μικρά παιδιά εμβάθυναν στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα καθώς τα πουλιά βλέπουν αυτά που γίνονται σ’ όλο τον κόσμο και μας φέρνουν μηνύματα περιεχομένου (οικολογικού, οικονομικού, προσφοράς, αλληλεγγύης και αγάπης). Μας συστήνουν να αποκτήσουμε έκφραση οικολογικής ευαισθησίας, αληθινή σχέση - με το περιβάλλον και τη ζωή αποφεύγοντας κάθε καταστροφικό πόλεμο. Ολα αυτά που ανέφερα φαίνονται και στην ομαδική χειροτεχνική εργασία των παιδιών με τίτλο «Ονειρέψου ένα καλύτερο αύριο».
Την έκφραση αυτή της οικολογικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, τα μικρά παιδιά θα την μεταφέρουν και σε άλλα παιδιά εκτός Παιδικού Σταθμού', αναφέρει η διευθύντρια του Β΄ Παιδικού Σταθμού, κα Νίκη Σαρικάκη.
Από το ταμείο της άδολης και ανυστερόβουλης αγάπης των παιδιών -έτσι ονομάζεται ο κουμπαράς του Παιδικού Σταθμού μέσα στον οποίο τοποθετείται μέρος από το χαρτζιλίκι των παιδιών προκειμένου, κάθε Πάσχα, να βοηθούν παιδιά που έχουν ανάγκη από υποστήριξή- αγοράσθηκαν βιβλία οικολογικού περιεχομένου, φυτεύτηκαν φυτά, φτιάχθηκαν ωραίες χειροτεχνίες και παραδοσιακά κουλουράκια για να τα προσφέρουν στα παιδιά 'Στέγης κοριτσιού' του Αγ. Νεκταρίου της Ι.Μ.Κ.Α.
Η διευθύντρια υπογραμμίζει την τεράστια στήριξη των γονιών στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών του Παιδικού Σταθμού. 'Με τη βοήθεια και των συναδέλφων μου δημιουργήσαμε κατάλληλο κλίμα αλληλοσεβασμού και συνεργασίας με τους γονείς και τα παιδιά. Οι γονείς, αφού εκτίμησαν τον τρόπο με τον οποίο διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά, πήραν την πρωτοβουλία με έξοδα δικά τους να αλλάξουν τη μοκέτα (γκαζόν) της αυλής, η οποία είχε φθαρεί από την πολυκαιρία και ήταν εστία μικροβίων. Εμείς ως Παιδικός Σταθμός δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα να την αλλάξουμε. Με την προσφορά αυτή, παρά την οικονομική δυσχέρεια της κάθε οικογένειας, οι γονείς συγκέντρωσαν χρήματα από το υστέρημά τους, δείχνοντας έτσι το πόσο αγαπούν και φροντίζουν για την καταλληλότητα του χώρου, όπου φιλοξενούνται τα παιδιά τους', υπογραμμίζει η κα Σαρικάκη, καταλήγοντας πως 'ευχή μου αυτό το Πάσχα να είναι άνοιγμα χαράς, αγάπης, ανάτασης και Ανάστασης για αληθινή σχέση με το περιβάλλον και τη ζωή τόσο για τον καθένα μας προσωπικά όσο και για όλη την ανθρωπότητα'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου