Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΛΠΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ



ΤΟΠΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ
Αγώνας δρόμου
27-01-2011

Σε αγώνα δρόμου θα πρέπει να επιδοθούν Ο.Α.ΔΥ.Κ., μελετητές και Δήμος Κισάμου προκειμένου να ολοκληρωθούν άμεσα οι αναγκαίες μελέτες, ώστε να μπορεί να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ένας μέρος του έργου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του κόλπου της Κισάμου.
Στο πλαίσιο αυτό, χθες, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Αθ. Καρούντζος, δεσμεύτηκε στους φορείς της Κισάμου σε σύσκεψη στα γραφεία του Ο.Α.ΔΥ.Κ., για χρηματοδότηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και άλλων μελετών, ώστε τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν ανοίξει η χρηματοδοτική πηγή των 15 εκατ. ευρώ για αναπλάσεις στην Κρήτη, η Κίσαμος να μπορέσει να εντάξει ένα μέρος του παραλιακού της μετώπου.
Οπως έγινε φανερό από τη χθεσινή σύσκεψη, το έργο της ανάπλασης του κόλπου, που προϋπολογίζεται στα 14 εκατ. ευρώ περίπου, δεν θα μπορέσει να ενταχθεί ολόκληρο στο ΕΣΠΑ. Κάποια τμήματά του, όπως ανέφερε ο κ. Καρούντζος, θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, κάποια άλλα από το πρόγραμμα 'Ελλάδα' ή άλλες πηγές.
Στη σύσκεψη ήταν έντονη και η αντιπαράθεση ανάμεσα σε Ο.Α.ΔΥ.Κ. και Δήμο Κισάμου, με τον δεύτερο να εκφράζει έντονα παράπονα για καθυστερήσεις του Οργανισμού στις εκπονήσεις των μελετών καθώς ήδη έχουν δοθεί τέσσερις παρατάσεις για την ολοκλήρωσή τους. Από τη μεριά του ο Ο.Α.ΔΥ.Κ., αφού αναφέρθηκε στην έλλειψη χρημάτων για μελέτες, τόνισε πως το πρόβλημα έχει να κάνει με τις απαιτούμενες εγκρίσεις. Ειδική μνεία έγινε στο θέμα της Κτηματικής Υπηρεσίας, που είναι υπεύθυνη στον αιγιαλό και στην ανάγκη της συνεργασίας της προκειμένου το έργο να συνεχιστεί απρόσκοπτα.
Ο δήμαρχος κ. Γιώργος Μυλωνάκης, που εκπροσωπούσε τον Δήμο Κισάμου μαζί με τους αντιδημάρχους κ. Α. Σχετάκη και Ν. Κουμάκη, εξέφρασε την ικανοποίησή τους για τις παρεμβάσεις του κ. Καρούντζου προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία εκπόνησης των μελετών.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης ο αν. γενικός διευθυντής του Ο.Α.ΔΥ.Κ. κ. Μ. Πατρελάκης, ο μελετητής κ. Π. Παυλάκης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου