Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΑΡΗΞΕΙΣ ΚΙΣΑΜΟΣ


ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΚΙΣΑΜΟΥ
Διαρρήξεις κατά συρροή
19-01-2011

Διαρρήξεων συνέχεια στην περιοχή της Κισάμου, όπου τον μήνα Γενάρη έχουν καταγραφεί περισσότερες από δέκα παρόμοιες κλοπές με τη μέθοδο της θραύσης του ομφαλού της κλειδαριάς.
Τις πρωινές ώρες χθες άγνωστοι μπήκαν σε σπίτι οικογένειας πίσω από το παλιό Γυμνάσιο Κισάμου και αφαίρεσαν κοσμήματα - οικογενειακά κειμήλια, ηλεκτρονικά είδη και μετρητά. Σύμφωνα με πληροφορίες την περιοχή 'κτυπάει' το τελευταίο διάστημα συμμορία επαγγελματιών διαρρηκτών. Η συμμορία εντοπίζει τα σπίτια που θέλει να κτυπήσει και αφού διαπιστώνει ότι οι ιδιοκτήτες τους απουσιάζουν εισέρχεται στο σπίτι σπάζοντας τον ομφαλό. Οι διαρρήκτες δεν διστάζουν να κτυπήσουν και το κουδούνι προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι ιδιοκτήτες είναι μέσα. Αν παρουσιαστεί κάποιος στην πόρτα ζητάνε ένα όνομα, που δεν έχει σχέση με την οικογένεια και στη συνέχεια προφασιζόμενοι ότι έγινε κάποιο λάθος φεύγουν. Στην περίπτωση που οι ένοικοι απουσιάζουν προχωρούν στη διάρρηξη.
'Στις 3 το πρωί της Τρίτης έκλεισα το κατάστημα που διατηρώ και πήγα στο σπίτι. Μπήκα κανονικά από την κουζίνα, δεν είδα κάτι, μόλις έφτασα στον διάδρομο είδα ότι το δωμάτιο της μητέρα μου ήταν άνω - κάτω, το ίδιο και το σαλόνι και διάφορα σημεία όπου υπήρχαν ντουλάπες', ανέφερε ο κ. Γιάννης, ένας εκ των δύο γιων της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, που επίσης απουσίαζε από το σπίτι εκτός Κισάμου.
Οπως ανέφερε 'πήραν όλα τα κοσμήματα της μητέρας μου· χρυσά, ασημένια, δακτυλίδια, όλα οικογενειακά κειμήλια. Επίσης ένα λαπ - τοπ, μια φωτογραφική μηχανή και 300 ευρώ σε μετρητά. Η Αστυνομία μας είπε ότι πρόκειται για επαγγελματίες, από τον τρόπο με τον οποίο μπήκαν μέσα στο σπίτι. Χρησιμοποιούσαν γάντια γιατί βρήκαν κομμάτια τους καθώς και ένα ολόκληρο, το οποίο θα το αποστείλουν για να βρουν ενδείξεις DNA'.
Οι διαρρήκτες σπάνε τον 'ομφαλό' της κλειδαριάς με μια απλή τεχνική. Χρησιμοποιώντας γαλλικό κλειδί κρατάνε γερά την κλειδαριά και στη συνέχεια κινώντας το με δύναμη τη σπάνε. Στη συνέχεια βάζουν έναν δικό τους κομμένο ομφαλό και με δύο κινήσεις η πόρτα ανοίγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου