Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ


ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Εκδήλωση νεφροπαθών
10-01-2011

Ενεργά μέλη της κοινωνίας αποτελούν οι νεφροπαθείς, η πάθηση των οποίων αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά στα Χανιά. Αυτό τονίστηκε, μεταξύ άλλων, στη χθεσινοβραδινή ετήσια εκδήλωση του Σωματείου τους, στο ξενοδοχείο 'Σαμαριά', παρουσία πλήθους κόσμου.
'Είμαστε περίπου 150 νεφροπαθείς στα Χανιά και υπάρχουν δύο Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, αυτή στο Νοσοκομείο Χανίων και μια ιδιωτική στην Κλινικη Τσεπέτη. Σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι, βρισκόμαστε σε δύσκολους καιρούς και προσπαθούμε όσο μπορούμε να βοηθήσουμε τους νεφροπαθείς', ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου, κα Κ. Σταματάκη.
Η κα Σταματάκη αναφερόμενη στην καθημερινότητα της ζωής ενός νεφροπαθούς επεσήμανε πως 'αποτελούν ενεργά μέλη της κοινωνίας μας. Κάθε νεφροπαθής θα κάνει τρεις αιμοκαθάρσεις την εβδομάδα. Είναι μια ταλαιπωρία οπωσδήποτε αλλά, όπως έχει προχωρήσει η επιστήμη και επειδή υπάρχουν και καλοί γιατροί και νοσηλευτές, αν ο ασθενής είναι πειθαρχημένος και με υπομονή το πρόβλημα αντιμετωπίζεται'.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο κ. Nίκος Καλλιβρετάκης, διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων. 'Η Νεφρολογική Κλινική του Νοσοκομείου λειτουργεί με υψηλά πρότυπα, προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες και συνεργαζόμενη με την ιδιωτική Μονάδα καλύπτει όλες τις ανάγκες', ανέφερε.
Σχετικά με τη στελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού επεσήμανε πως 'μέχρι πρότινος είχαμε πρόβλημα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Τώρα χωλαίνουμε μόνο στο δεύτερο καθώς πήραμε δύο επιμελήτριες και βελτιωθήκαμε σημαντικά ως προς το πρώτο. Εχουμε βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας και η αιμοκάθαρση που προσφέρουμε είναι εφάμιλλη των προηγμένων ευρωπαϊκών κρατών'.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Βουλγαράκης, ο πρώην δήμαρχος και διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής κ. Κ. Βιρβιδάκης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Ε. Σπανουδάκης κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου