Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 1ο

ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Οι πρώτες “κόντρες” της χρονιάς
04-01-2011

Με βολές εναντίον του περιφερειάρχη, κ. Στ. Αρναουτάκη και του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν τη θητεία τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι τρεις σύμβουλοι της 'Λαϊκής Συσπείρωσης'. Παράλληλα τις διαδικασίες κατήγγειλε και ο εκλεγμένος σύμβουλος με την 'Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση' κ. Σ. Ρίζος.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η 'Λαϊκή Συσπείρωση', αφού σημειώνει πως οι τρεις σύμβουλοί της 'αρνήθηκαν συμμετοχή στo προεδρείο που είναι διακοσμητικό όργανο, χωρίς αρμοδιότητες', αναφέρει πως 'διεκδίκησαν την εκλογή ενός τακτικού μέλους στην Οικονομική Επιτροπή με βάση την αρχή της αναλογικής εκπροσώπησης, σύμφωνα με τον συσχετισμό των παρατάξεων που διαμόρφωσε η λαϊκή ψήφος... Παρ’ όλα αυτά βρέθηκαν αντιμέτωποι με την εφαρμογή ενός προσυμφωνημένου σχεδίου ανατροπής των συσχετισμών και αποκλεισμού της Λαϊκής Συσπείρωσης, από το ΠΑΣΟΚ, την παράταξη της κας Μπακογιάννη και «πολιορκητικό κριό» τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι μάσκες των άλλων παρατάξεων έπεσαν. Χωρίς αντίκρισμα αποδεικνύονται τα μεγάλα λόγια για σεβασμό στην ψήφο του λαού και -ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ- για «απλή αναλογική», για «ενότητα της Αριστεράς» κ.λπ. Φάνηκε πώς μπορούν να παραμερίζουν τις «διαφορές» τους για να αποκλείσουν ενωμένοι αυτόν που κύρια φοβούνται ότι μπορεί να τους χαλάσει τα κοινά τους σχέδια'. Συμφωνα με τη 'Λαϊκή Συσπείρωση' οι υπόλοιπες παρατάξεις 'πέτυχαν τον αποκλεισμό των κομμουνιστών από την Οικονομική Επιτροπή, από πέντε πολύωρες ψηφοφορίες! Απέκλεισαν πλήρως τη Λαϊκή Συσπείρωση που ψηφίστηκε από 23.000 εργαζομένους της Κρήτης, ενώ έδωσαν δύο μέλη (τακτικό και αναπληρωματικό) στον ΣΥΡΙΖΑ που πήρε πολύ λιγότερες ψήφους στις εκλογές είναι, όμως, πρόθυμοι να διαχειριστούν μαζί με το ΠΑΣΟΚ την αντιλαϊκή του πολιτική. Ο ίδιος ο εκλεγμένος περιφερειάρχης, κ. Αρναουτάκης, που καθοδήγησε το αντικομμουνιστικό ξέσπασμα της παράταξής του με βάση τις κυβερνητικές κατευθύνσεις, μετά την ψηφοφορία έδωσε ρεσιτάλ αντιδημοκρατικότητας: μετά από απαίτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης τουλάχιστον να ενημερώνεται για τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και να συμμετέχει έστω μόνο με δικαίωμα λόγου, δήλωσε ότι με βάση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, δεν αναγνωρίζει στη Λαϊκή Συσπείρωση ούτε δικαίωμα ψήφου ούτε δικαίωμα να εκφράζει την άποψή της στην Οικονομική Επιτροπή(!). Με τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές ξεκινά ο πολυδιαφημισμένος «Καλλικράτης». Οι εργαζόμενοι δεν ξεχνούν ότι η φίμωση των κομμουνιστών συνόδευε πάντα τους βάρβαρους περιορισμούς των δημοκρατικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων και του λαού και θα δώσουν με τους αγώνες τους την ανάλογη απάντηση'.
Η ΑΝΤΙΚΑΠ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
'Δεν αποδεχόμαστε τον ρόλο του συμμέτοχου στη διαχείριση των επιθέσεων μέσα απο την εκλογή μας στα όργανα που την ενορχηστρώνουν', δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος της της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Παρέμβασης στην Κρήτη κ. Σ. Ρίζος, συμπληρώνοντας πως 'γι’ αυτό και στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν υποβάλαμε υποψηφιότητα για καμία από τις θέσεις στο προεδρείο και στην Οικονομική Επιτροπή και απείχαμε από τις ψηφοφορίες. Θα βρεθούμε άμεσα στο πλευρό των αγωνιζομένων εργαζόμενων! Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τους αγώνες και να απαιτούμε τον συντονισμό και την κλιμάκωσή τους για να ανατραπεί η κυβερνητική επίθεση. Συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων για να μην απολυθεί κανένας, για μονιμοποίηση όλων. Στηρίζουμε τον αγώνα ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, όπως η αποκομιδή των σκουπιδιών και τον αγώνα για να μην κλείσουν σχολεία και Νοσοκομεία με τις περικοπές και τις συγχωνεύσεις του «Καλλικράτη». Καλούμε σε συμμετοχή στην αντιρατσιστική αντιφασιστική κινητοποίηση στις 15 Γενάρη για να στηρίξουμε τον κοινό αγώνα ντόπιων και μεταναστών, για να μην γίνουν οι μετανάστες αποδιοπομπαίοι τράγοι για τις ευθύνες των κυβερνήσεων για τη φτώχεια, την ανεργία και την υποβάθμιση της ζωής στις γειτονιές'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου