Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ"

Οι απεργοί πείνας...

Τα πρόσφατα γεγονότας της απεργίας πείνας των 250 ανέδειξαν σε μεγάλο βαθμό το μέγεθος της αφασίας στο οποίο έχουμε πέσει εδώ και καιρό τόσο ως άτομα όσο και ως κοινωνία. Διαρήξαμε τα ιμάτια μας για το...έγκλημα της κατάληψης ενός κτηρίου στο κέντρο της Αθήνας που δεν χρησιμοποιείται πλέον για εκπαιδευτικές ανάγκες από τους απεργούς πείνας, λες και το έκαναν για να... περάσουν την ώρα τους, λες και τα ζητήματα που βάζουν δεν είναι υπαρκτά και δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν σοβαρά από την ελληνική κοινωνία. Εδώ και καιρό βέβαια έχουμε καταπιοί αμάσητα το γεγονός ότι μια ομάδα τεχνοκρατών (τρόικα) ουσιαστικά και τυπικά κυβερνάει την χώρα προκειμένου να μην χάσουν τους τόκους και τα δάνεια τους οι διεθνείς τράπεζες, έχουμε δεχθεί μειώσεις μισθών, απολύσεις, επιχειρησιακές συμβάσεις, κατακρεούργηση των συντάξεων, διάλυση της παρεχόμενης υγείας και παιδείας. Χρόνια τώρα έχουμε δεχθεί και συντηρούμε το άθλιο τηλεοπτικό προϊον και να υποβαθμίζουμε με κάθε τρόπο το φυσικό μας περιβάλλον στο βωμό του εύκολου κέρδους.Τζάμπα μάγκες λοιπόν για 250 απεργούς πείνας, αλλά...τσιράκια μπροστά στις γραβάτες.
Για τις τηλεπερσόνες, τηλεοπτικούς αστέρες, μεγαλοδημοσιογράφους-εκδότες και τη στάση τους δεν έχεις πολλά να σχολιάσεις. Οταν καθημερινά τρως, πίνεις και γλεντάς με υπουργούς, βουλευτές, επιχειρηματίες, γραμματείς και ...φαρισαίους θα δώσεις σημασία σε 250 ...ξυπόλητους ; Οσο για τους κάθε λογής ανώνυμους (φυσικά !) bloggers, σχολιαστές, αρθρογράφους που με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό έβγαλαν τα...σώψυχα τους με τα όσα παραληρηματικά παρέθεσαν δεν μπορείς να δείξεις κατανόηση. Εδώ και καιρό ολόκληρη ψυχιατρική επιστήμη για τις περιπτώσις τους έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά...

Γ.ΚΩΝ.


...και οι "υποκινητές"


Είμαστε μια μικρή κοινωνία που ο ένας γνωρίζει καλά τον άλλο. Την εδώ και καιρό ειλημμένη απόφαση των 250 μεταναστών να προχωρήσουν σε απεργία πείνας καθώς μόνο έτσι πίστευαν ότι θα μπορέσουν να ξεφύγουν από μια καθημερινότητα παρανομίας και εξευτελισμού, έσπευσαν να στηρίξουν με κάθε τρόπο άνθρωποι γνωστοί σε όλους μας από την παρουσία τους σε διάφορους κοινωνικούς χώρους. Η επιλογή του χώρου της Νομικής αποδείχθηκε λάθος, καθώς δεν υπολόγισαν ότι πολύ εύκολα θα γύριζε μπούμεραγκ σε βάρος τους. Μπορείς λοιπόν να τους καταμαρτηρήσεις λάθη, παραλείψεις, αδυναμίες και πολλά άλλα. Σίγουρα όμως δεν μπορείς να τους προσάψεις ιδιοτέλεια ή μικροπολιτικά κίνητρα όπως πολύ εύκολα τους "πέταξαν" μαζί με πολλούς τόνους λάσπη οι γνωστοί-άγνωστοι αρθρογράφοι και σχολιαστές των δελτίων ειδήσεων και των πρωινάδικων. Εμείς τουλάχιστον στα Χανιά τους γνωρίζουμε καλά και ξέρουμε τι άνθρωποι είναι.

Γ.ΚΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου