Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Επιτέλους...τελείωσε!

Επιτέλους τελείωσε η κατάληψη του κεντρικού κτηρίου της Π.Ε. Χανίων που τόσα δεινά και καταστροφές προκάλεσε στην οικονομία, την καθημερινότητα και την ηρεμία των Χανιωτών. Τι μάθαμε από αυτήν την κατάληψη ; Πρώτα από όλα ότι σοκαρίστηκε η κοινή γνώμη των Χανίων από την σοβαρότατη καταγγελία του αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απ. Βουλγαράκη ότι οι καταληψίεςτου κεντρικού κτηρίου της Π.Ε. Χανίων έτρωγαν μακαρόνια.Αποκαλύφθηκε ξεκάθαρα ο αντεθνικός ρόλος των καταληψιών, αφού σε εποχές κρίσης προτίμησαν τα ιταλικά μακαρόνια από την Κρητική διατροφή και τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα. Αυτή όμως είναι μόνο μια από τις καταστρεπτικές συνέπειες της κατάληψης.
Τι να πρωτοπαραθέσεις ; Το ότι οι... καθημερινοί και ιδιαίτερα... σκληροί έλεγχοι των υπηρεσιών της Περιφέρειας στην Αγορά -να χαμε άραγε κάποια στιγμή και τα στοιχεία τους τι καλά που θα ταν -ατόνισαν ; Ότι χάρις την κατάληψη οι κερδοσκόποι είχαναποδωθεί σε ένα όργιο ανατιμήσεων και είχαν πλημμυρίσει την αγορά με αμφιβόλου αξίας προΪόντα ; Ότι εκατοντάδες μελέτες που βρίσκονταν στη διαδικασία της ωρίμανσης προκειμένου να φέρουν στα Χανιά πακτωλούς δισεκατομμυρίων τώρα και μια εβδομάδα παρέμειναν στο...ψυγείο; Πως εκκρεμούσαν χιλιάδες υπογραφές του αντιπεριφερειάρχη σε υπηρεσιακά έγγραφα καθώς οι υπάλληλοι δεν τον έβρισκαν στο γραφείο του με αποτέλεσμα τα στιβαζόμενα έγγραφα να έχουν σχηματίσει ολόκληρο πύργο ανάλογο με αυτόν της Πίζα ; Και φυσικά δεν αναφέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες για να μην κινδυνολογήσουμε, για τα νερά του Κλαδισού που έχουν αρχίσει και κοκκινίζουν κατά τα πρότυπα του Νείλου των Βιβλικών Γραφών, ή για την βροχή...βατράχων που αναμένεται.
Ευτυχώς τώρα θα επανέλθει η κανονική τροφοδοσία στην αγορά από την οποία είχαν εξαφανιστεί λαχανικά, φρούτα και κρεατικά, οι μελέτες θα ωριμάζουν με ταχύτητα που θα ζήλευαν οι τομάτες Κουντούρας, οι υπάλληλοι θα βρίσκουν τον Περιφερειάρχη στο γραφείο του, οι πακτωλοί των δισεκατομμυρίων θα αρχίσουν να τρέχουν και οι "ευαίσθητοι" πολίτες θα βρουν την ησυχία τους.
Όπως δήλωσαν και οι αιρετοί αυτοδιοικητικοί σε τελευταία συνέντευξη τους απαιτείτο η παρέμβαση της δικαιοσύνης και δεν μπορείς παρά να μην συμφωνήσειςμαζί τους. Όπως ακριβώς έγινε σε τοοοόσες πολλές περιπτώσεις δίνοντας άμεσες.... λύσεις, προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον. Στην υπόθεση Βατοπεδίου, στα δομημένα ομόλογα, στην εξαφάνιση προστίμων σε επιχειρηματίες από βουλευτές, στους διορισμούς από το παράθυρο, στις ύποπτες προμήθειες αμυντικού εξοπλισμού, στη ληστεία του χρηματιστηρίου, στις καταγγελίες για παράνομες επιδοτήσεις, στη συνταγματικότητα των μνημονίων, στις εκατοντάδες περιπτώσεις περιβαλλοντικών εγκλημάτων,στο κτύπημα της αισχροκέρδειας και της μαύρης εργασίαςκα. Έγιναν άμεσα πολιτικές και δικαστικές παρεμβάσεις σε όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα δεν μπορεί να γίνει σε μια κατάληψη;
ΥΓ1. Και εγώ που νόμιζα ότι για την μιζέρια που συναντώ καθημερινά μπροστά μου έφταιγε η κρίση...
ΥΓ2. Η υποκρισία είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των κάθε είδους ισχυρών.


Γ.ΚΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου