Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012



ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Εκδήλωση μνήμης για τον Κωστή Νικηφοράκη
Δημοσιεύθηκε στις: 11-02-2012

Εκδήλωση μνήμης στον γιατρό και κοινωνικό αγωνιστή Κωστή Νικηφοράκη, με τίτλο 'Αλληλεγγύη... πρώτο βήμα αντίστασης', διοργανώνουν την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας - Τμήμα Δυτικής Κρήτης (Νεάρχου 23), ο Σύλλογος Ιατρών Ε.Σ.Υ. Χανίων και το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών. Ομιλητές στην εκδήλωση
θα είναι οι Νίκος Γιαννόπουλος και Αντώνης Βουκάλης.
Στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές της εκδήλωσης επισημαίνουν: «Ο Κωστής Νικηφοράκης ήταν ένας από αυτούς τους ανθρώπους που με την ξεχωριστή του προσωπικότητα, τον πειστικό του λόγο, τη δυνατή του σκέψη, την ιδεολογική του συνέπεια, την καθημερινή του στάση, κατάφεραν να διαμορφώσουν τον περίγυρό τους, να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Ενας άνθρωπος που κατάφερε να μετατρέψει την ιδεολογία του σε έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους αδύνατους και καταπιεσμένους του κόσμου».
Επίσης, αναφερόμενοι στη δράση του Κωστή Νικηφοράκη, τονίζουν: «Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό κίνημα, διατέλεσε δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος, πρωτοστάτησε στον αγώνα κλεισίματος του Κουρουπητού και στην οργάνωση των επιτροπών κατοίκων για την προστασία του περιβάλλοντος στο Ακρωτήρι, συμμετείχε ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων σε αποστολή αλληλεγγύης στη δίκη πολιτικών κρατουμένων της αριστερής οργάνωσης 'DevSol' στην Τουρκία, όπου συνελήφθηκε, παραπέμφθηκε σε δίκη και αθωώθηκε, συμμετείχε δραστήρια στο κίνημα κατά των Αμερικανικών Βάσεων, πρωτοστάτησε στη μετατροπή των συσσιτίων της Σπλάντζιας σε Κοινωνική Παρέμβαση και στη λειτουργία του κοινωνικού πολυϊατρείου και της παιδικής βιβλιοθήκης. Σε όλη του τη ζωή στήριξε όσους δεν έχουν φωνή, τους απόρους, τους αστέγους, τους μετανάστες, τους τοξικοεξαρτημένους. Μίλησε για αλληλεγγύη πριν η λέξη γίνει της μόδας. Αλληλεγγύη, όπως αυτή πραγματώνεται από την αυτοοργάνωση της κοινωνίας, τη δυνατότητά της να δρα συλλογικά, τη δημοκρατία των διαδικασιών, την ισοτιμία των μελών, τον αγώνα για δικαιοσύνη. Επιχείρησε να διδάξει τη συλλογική δράση και να ανοίξει νέους δρόμους. Γιατί η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία. Είναι δράση στο παρόν και πρόταση για την κοινωνία στο μέλλον».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.
Το όνομά σας Το email σας Το σχόλιό σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου