Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012



ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Αποκριάτικο ξεφάντωμα

Δημοσιεύθηκε στις: 28-02-2012


Με κέφι και χαρά οι Κισαμίτες και χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής γιόρτασαν και φέτος το "Κισαμίτικο Καρναβάλι". Υπολογίζεται ότι οι καρναβαλιστές ήταν πάνω από 1500 άτομα, ενώ παρήλασαν 15 περίπου άρματα.
Χαρακτηριστικό και του φετινού καρναβαλιού η έντονη σατιρική διάθεση για όλους και όλα, τα επιτυχημένα θέματα των αρμάτων και η πολύ καλή διάθεση του νεαρόκοσμου της περιοχής που έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Η παρέλαση έγινε στον κεντρικό δρόμο της Κισάμου και ξεκίνησε λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι ενώ μετά το τέλος οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση του πάρτι στην πλατεία του ΟΤΕ, ωστόσο τα καταστήματα της περιοχής γέμισαν με κόσμο που διασκέδασε ως αργά.

Χιλιάδες επισκέπτες στις Καλύβες
Την ευκαιρία να ξεχαστούν για λίγο από τις δυσκολίες της καθημερινότητας, είχαν και φέτος χιλιάδες επισκέπτες στο Καλυβιανό καρναβάλι.
Το χωριό είχε πλημμυρίσει με μασκαράδες από νωρίς και όσο πλησίαζε η ώρα της παρέλασης τα πειράγματα στους δρόμους και στα μαγαζιά που ήταν κατάμεστα από κόσμο, έδιναν και έπαιρναν. Χαρακτηριστικές άλλωστε είναι οι δηλώσεις του προέδρου και του ταμία του Πολιτιστικού Συλλόγου των Καλυβών, Χαρίλαου Κατσανικάκη και Μιχάλη Χαβαλεδάκη, αντίστοιχα, που μας είπαν τα εξής: 'Ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος έχοντας πρωτίστως την οικονομική βοήθεια τού Δήμου Αποκορώνου και πολλών επαγγελματιών της περιοχής και όχι μόνο, κατάφερε μαζί με πολλούς φίλους και φέτος, σύμφωνα με το έθιμο, μια πετυχημένη καρναβαλική παρέλαση στην οποία συμμετείχαν 700 καρναβαλιστές με 14 άρματα. Στις Καλύβες, το ομαδικό καρναβάλι έχει μεγάλη ιστορία και συμπληρώνει με τη φετινή χρονιά πολλές δεκαετίες, αφού άρχισε το 1930. Σταμάτησε κάποιες χρονιές με την κατοχή, τον εμφύλιο και τελευταία φορά με την χούντα των συνταγματαρχών το 1967. Αξίζει, όμως να τονίσουμε ότι η παρουσία των αρμάτων με τη σημερινή περίπου μορφή, έχει αρχίσει από το 1954.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου