Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012


ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΛΕΝΤΑΡΙΑΝΩΝ
Μάθημα πρώτων βοηθειών
Δημοσιεύθηκε στις: 09-02-2012

Μία αρχική γνωριμία με τις πρώτες βοήθειες είχαν χθες οι μαθητές της Α’ τάξης του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων που επισκέφθηκαν το Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Λενταριανών. Με πολλή προσοχή τα παιδιά παρακολούθησαν όσα ενδιαφέροντα τους τόνισε η κα Ερη Βουλά, εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών του Ερυθρού Σταυρού Χανίων και υπαρχηγός στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών.
'Στα παιδιά αυτών των ηλικιών, που είναι πολύ μικρά, λέμε γενικά πράγματα για την πρόληψη και την υγιεινή. Επίσης, κάναμε μία αναφορά στο τι μπορούμε να κάνουμε σε περιπτώσεις μικροτραυματισμών, όπως μία ρινορραγία, ένα άνοιγμα της μύτης δηλαδή, πώς μπορούμε να προφυλαχτούμε από τα μικρόβια και πώς αυτά εισέρχονται στον οργανισμό μας', ανέφερε η εκπαιδεύτρια.
Παράλληλα, τα παιδιά ενημερώθηκαν και συζήτησαν και για άλλα πράγματα χρήσιμα στον τομέα των πρώτων βοηθειών. 'Κάναμε μία ξεχωριστή αναφορά στους αριθμούς τηλεφώνων υπηρεσιών διάσωσης, όπως της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, ώστε τα παιδιά από μικρή ηλικία να μπουν στη διαδικασία γνωριμίας με τους αριθμούς αυτούς και πώς χρησιμοποιούνται σωστά. Πολλά από τα παιδιά γνώριζαν αρκετά πράγματα και αυτό είναι πολύ ευχάριστο καθώς δείχνει ότι είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται πολλά πράγματα από αυτήν την ηλικία και όταν μεγαλώσουν λίγο ακόμα να αντιδρούν ακόμα καλύτερα', ανέφερε η κα Βουλά, συμπληρώνοντας πως 'μπορεί πολλούς μικρούς τραυματισμούς να μην μπορούν να τους αντιμετωπίσουν μόνα τους. Οταν, όμως, ξέρουν τι μπορεί να γίνει, είναι πολύ πιο εύκολο να συνεργαστούν με μεγάλους και να τους βοηθήσουν καλύτερα'.
Τα παιδιά μετά το τέλος της ομιλίας έφτιαξαν μικρούς πίνακες με τα απαραίτητα τηλέφωνα και ζωγράφισαν πάνω στο θέμα των πρώτων βοηθειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου