Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012


ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ
Ανησυχία για τη μεταφορά των μαθητών
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 01-02-2012

'Δεν αντέχουμε οικονομικά και αυτήν την επιβάρυνση' είπαν χθες γονείς από την Κίσαμο στη συνάντηση, που οργανώθηκε στο Δημαρχείο, από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών.
Οι γονείς είναι ανάστατοι καθώς καθημερινά ένας πολύ μεγάλος αριθμός μαθητών μεταφέρεται προς και από το Καστέλι από δεκάδες χωριά της περιοχής. Τον Φεβρουάριο τελειώνει η παράταση της σύμβασης ανάμεσα σε ΚΤΕΛ και Περιφέρεια και κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να επακολουθήσει καθώς το μεν κράτος θέλει να μειώσει τα χρήματα που δίνει για τη μεταφορά, ενώ, αν γίνει αυτό, το ΚΤΕΛ θέλει να συμπτύξει τα δρομολόγιά του.
'Εχω 4 παιδάκια, 3 Δημοτικού και 1 Γυμνασίου. Αν ξεκινήσω να πληρώνω εισιτήριο λεωφορείου ασφαλώς και δεν θα μπορώ οικονομικά να το αντιμετωπίσω. Δεν μπορώ να πληρώσω εισιτήριο πρωί, μεσημέρι για 4 παιδιά', ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Ειρήνη Σταθάκη. Οπως επεσήμανε στους δημοσιογράφους 'είμαι αγρότισσα, μένω στις Καλάθενες, έχουμε 40 λεπτά διαδρομή για να φτάσουν τα παιδιά στο Καστέλι και πρέπει να ξυπνήσουν στις 6.30 το πρωί και να επιστρέψουμε στις 2.30. Στο χωριό μας μέχρι πέρυσι υπήρχε μονοθέσιο Δ.Σ. με Νηπιαγωγείο. Τα παιδιά ήταν ευτυχισμένα, ήταν ένα καλά οργανωμένο σχολείο, το έκλεισαν, διαμαρτυρηθήκαμε, κανείς δεν μας άκουσε και τώρα μετακινούμαστε με τα λεωφορεία'.
'Μάθαμε ότι τέλη Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του ΚΤΕΛ. Είμαστε θορυβημένοι γιατί όλοι έχουμε παιδιά και πολλοί τα μεταφέρουν με τα λεωφορεία', ανέφερε η κα Ολγα Ψαράκη, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Κισάμου. Σύμφωνα και με την ίδια, δεν μπορεί να υπάρξει καμία επιβάρυνση των γονιών με τη μεταφορά των παιδιών. 'Οι περισσότεροι γονείς είναι γεωργοί, κτηνοτρόφοι, τα προϊόντα της περιοχής έχουν πάρει την κατιούσα και το εισόδημα πέφτει συνεχώς'.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κισάμου, κ. Θεόδωρο Τουλουπάκη, από τους 950 μαθητές που φοιτούν στα Δ.Σ. και στα Νηπιαγωγεία της Κισάμου, περίπου 600 μεταφέρονται. 'Παλιά τις μεταφορές τις έκανε η Νομαρχία. Με τον «Καλλικράτη» ήρθαν στους Δήμους, έγινε ένας διαγωνισμός που ήταν άγονος και δόθηκαν δύο παρατάσεις, με την τελευταία να λήγει τον Φεβρουάριο. Ασκούμε μία πίεση και αισιοδοξούμε ότι κάπου η πολιτεία, κάπου το ΚΤΕΛ θα βρουν μία μέση λύση, μία χρυσή τομή. Ομως σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε τη σύμπτυξη των δρομολογίων, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ένα παιδάκι να στέκεται στον δρόμο 3 ώρες', δήλωσε ο κ. Τουλουπάκης. Στη συνάντηση πήραν μέρος επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Σημαντηράκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου, κ. Ανουσάκης κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου