Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012


ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Πορεία ενάντια στα “χαράτσια”
Δημοσιεύθηκε στις: 03-02-2012

Για τα 'κοινωνικά άδικα χαράτσια', αλλά και για τις 'απάνθρωπες διακοπές ηλεκτροδότησης' διαδήλωσε χθες στα Χανιά αρκετός κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα δεκάδων συλλογικοτήτων.
Οι διαδηλωτές απαίτησαν να παρθούν πίσω όλα τα μέτρα και να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι. Ηδη, όπως επεσήμαναν, υπάρχουν οικογένειες στα Χανιά που έχουν ειδοποιηθεί ότι θα τους κοπεί το ρεύμα σε περίπτωση που δεν πληρώσουν το χαράτσι.
'Υπάρχει πολύς κόσμος πλέον και στα Χανιά και σε όλη τη χώρα που έχει αρνηθεί να πληρώσει το χαράτσι και τώρα μαθαίνει να οργανώνεται, να συλλογικοποιείται, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε άμεση απειλή που αφορά το ενδεχόμενο διακοπής του ρεύματος, επειδή είτε αρνείται είτε δεν μπορεί να πληρώσει το χαράτσι', ανέφεραν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου.
Με φυλλάδια που μοίραζαν καλούσαν τον κόσμο να συμμετάσχει στις κινήσεις που έχουν ξεπηδήσει σε διάφορες περιοχές των Χανίων από τις συνελεύσεις της γειτονιάς, αλλά και στις δεκάδες συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται σε αυτό το θέμα προκειμένου να παλέψει ενάντια στα μέτρα αυτά.
Στις 7 περίπου ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης που κατέληξε και πάλι στην πλατειά Δημοτικής Αγοράς με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως: 'Αν κόψετε το ρεύμα ακούστε το καλά, θα γίνει Κερατέα η κάθε γειτονιά', 'Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει', 'Εμπρός λαέ έξω από την Ε.Ε.', 'ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. ίδια πολιτική, αυτή η συγκυβέρνηση να ανατραπεί'.
Μπροστά στο Δημαρχείο ακούστηκαν και συνθήματα σε βάρος της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου καθώς όπως κατήγγειλαν διαδηλωτές ο Δήμος έχει ζητήσει την απομάκρυνση της 'Κοινωνικής Κουζίνας' από τον χώρο που λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες κάτω από το 1ο Γυμνάσιο και που προσφέρει φαγητό σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων.
Στο κέντρο υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη με διακριτική πάντως παρουσία. Λίγο πριν την έναρξη της πορείας προκλήθηκε μικροένταση με άτομο, που, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, ανήκε σε ακροδεξιά οργάνωση και το οποίο απομακρύνθηκε από τον χώρο της κινητοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου