Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012


ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Ζημιές από τους ανέμους
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 09-02-2012

Ζημιές στα νότια παράλια προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι τις πρωινές ώρες χθες, ενώ για σήμερα και αύριο τα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στις βροχοπτώσεις, ειδικά στα βόρεια των Χανίων.
Οι πιο σημαντικές ζημιές κατεγράφησαν στην περιοχή των Σφακίων και σήμερα αναμένεται η ακριβής εκτίμησή τους από τον Δήμο. 'Είχαμε έντονα καιρικά φαινόμενα στον Δήμο μας. Ευτυχώς, είχαμε καθαρίσει τους αγωγούς από τον Αργουλέ μέχρι τους Κομητάδες και δεν είχαν κάποιο πλημμυρικό φαινόμενο, όμως, προκλήθηκαν ζημιές σε λιμενικά έργα στα νότια παράλια', δήλωσε στα 'Χ.Ν.' ο δήμαρχος Σφακίων, κ. Παύλος Πολάκης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία:
• Mετακινήθηκαν 'μπλόκια' που προστατεύουν το λιμάνι της Χώρας Σφακίων και είναι πιθανό να υπάρξει πρόβλημα στην προσέγγιση μεγάλων σκαφών κάτι που όμως θα ερευνηθεί μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
• Προκλήθηκαν ζημιές στον φάρο του Λουτρού.
• Μετατοπίστηκε ο δρόμος που οδηγεί στο ελικοδρόμιο της Αγιάς Ρουμέλης και ένα τμήμα του ελικοδρομίου.
• Mικροζημιές υπέστη το οδόστρωμα σε διάφορα σημεία.
'Οι ζημιές που καταγράφησαν αφορούν κυρίως την περιοχή των Σφακίων, ενώ στον υπόλοιπο Νομό υπήρξαν μικροπροβλήματα χωρίς αξία αναφοράς', είπε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων, κ. Τάσος Κουρουπάκης.

ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ
Αναφορικά με τις ζημιές που υπέστησαν θερμοκηπιακές καλλιέργειες στην περιοχή των Φαλασάρνων και του Σφηναρίου, χθες το πρωί επισκέφθηκε την περιοχή κλιμάκιο της Περιφέρειας, του ΕΛΓΑ και της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης. 'Θα πήγαινε και ο αντιπεριφερειάρχης στην περιοχή, αλλά για λόγους υγείας (κρύωμα) δεν μπόρεσε. Θα δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα', τόνισε ο κ. Κουρουπάκης, συμπληρώνοντας ότι από την Π.Ε. γίνεται προσπάθεια, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της υδροδότησης του φυλακίου της Δασικής Υπηρεσίας στο Ξυλόσκαλο που έχει μείνει χωρίς νερό εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο.

Συνεχίζονται σήμερα οι βροχές
'Το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή θα συνεχιστούν οι βροχές, που σταδιακά θα επικεντρωθούν κυρίως στα βόρεια της Κρήτης', λέει στα 'Χ.Ν.' ο διευθυντής της Ε.Μ.Υ., κ. Μ. Λέκκας, ο οποίος εκτιμά ότι από αύριο το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. 'Για το πρωί της Πέμπτης αναμένονται βροχές κατά τόπους, κυρίως στον Αποκόρωνα, που πρόσκαιρα θα είναι πιο έντονες, χωρίς, όμως, να αναμένονται προβλήματα καθώς θα είναι μικρής διάρκειας. Οι βόρειοι άνεμοι εξασθενούν και θα φτάσουν στα 4 - 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από τους 7 έως τους 10 βαθμούς. Χιονοπτώσεις ενδεχομένως να υπάρχουν, όχι έντονες, την Πέμπτη σε υψόμετρα πάνω από 1.000 - 1.200 μέτρα. Ανάλογες θα είναι οι καιρικές συνθήκες και την Παρασκευή με τους ανέμους να εξασθενούν ακόμα περισσότερο. Για το Σαββατοκύριακο αναμένουμε αίθριο καιρό', υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου