Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012


ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Υποσχέσεις για χρηματοδότηση της λιμνοδεξαμενής Αγ. Θεοδώρων
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 08-02-2012

Υποσχέσεις ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη αποκατάστασης της λιμνοδεξαμενής των Αγίων Θεοδώρων, πήραν χθες φορείς των Χανίων και της Κισάμου που συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Δριβελέγκα. Η συνάντηση έγινε μετ' εμποδίων καθώς, ενώ επρόκειτο να γίνει στο Υπουργείο, μεταφέρθηκε στη Βουλή, μια και το πρώτο ήταν υπό κατάληψη στο πλαίσιο της χθεσινής απεργίας.
«Η συνάντηση με τον κ. Δριβελέγκα έγινε στη Bουλή χωρίς τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου. Καταλήξαμε στο να γίνει άμεσα η ανάθεση της μελέτης της λιμνοδεξαμενής των Αγίων Θεοδώρων. Αυτό μας το υποσχέθηκε ο κ. Δριβελέγκας και τις επόμενες ημέρες θα έλθουμε σε επαφή με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης», δήλωσε στα 'Χ.Ν.' ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης. Παράλληλα, επισήμανε πως ήδη υπάρχει μια συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου. «Περιμένουμε να γίνει η ανάθεση ώστε να 'τρέξει' η οριστική μελέτη. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το έργο θα προχωρήσει», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης.
Αναφορικά με το αν το Υπουργείο έλαβε υπόψιν την αρνητική θέση μιας επιτροπής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για την αποκατάσταση της λιμνοδεξαμενής των Αγίων Θεοδώρων ο κ. Βουλγαράκης είπε πως «δεν μας απασχόλησε καθόλου το θέμα, εμάς μας απασχόλησε η θέση που είχε το Υπουργείο και η Περιφέρεια. Η θέση του Υπουργείου είναι ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια μελέτη έστω και αν μειωθεί ο όγκος της λιμνοδεξαμενής».
Από μεριάς του Δήμου Κισάμου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα τεχνικά θέματα κ. Νεκτάριος Κουμάκης, που επίσης μετείχε στη συνάντηση, ανέφερε πως «ήταν ρητή η απόφασή του όπως είχε δεσμευτεί από το καλοκαίρι για να χρηματοδοτήσει άμεσα τη μελέτη για τη λιμνοδεξαμενή των Αγίων Θεοδώρων. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν μπόρεσε να δώσει από τη στιγμή που δεν ήταν παρόντες οι υπηρεσιακοί παράγοντες».
Σημειώνεται ότι. η λιμνοδεξαμενή άδειασε από νερό το καλοκαίρι εξαιτίας καθίζησης σε ένα τμήμα της.
Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις η αποκατάστασή της μπορεί να γίνει με μείωση του όγκου της στο σημείο όπου έγινε η καθίζηση.
Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο δήμαρχος Κισάμου κ. Γ. Μυλωνάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Μ. Μουντάκης, οι βουλευτές κ. Ε. Δαμιανάκης και Ε. Κουρουπάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου