Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012


ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΑ ΝΕΑ ΡΟΥΜΑΤΑ
Συνελήφθη ο οπλοφόρος
Δημοσιεύθηκε στις: 07-02-2012

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από χθες το μεσημέρι ο 53χρονος οπλοφόρος, ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., 'πυροβόλησε επανειλημμένως σε βάρος ατόμων με κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα), τραυματίζοντας συνολικά τρεις πολίτες και έναν αστυνομικό'. Σύμφωνα με πληροφορίες των 'Χ.Ν.', πυροβολήθηκαν άλλα τρία άτομα, ένας εκ των οποίων αλλοδαπός, που, ωστόσο, δεν χρειάστηκε να μεταβούν στο Νοσοκομείο καθώς τα τραύματά τους ήταν επιπόλαια.
Οπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο 53χρονος συνελήφθη στα Νέα Ρούματα Δήμου Πλατανιά από αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Αποστολών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, οι οποίοι διεξήγαγαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή στην οποία έδρασε.
Ηταν χθες το μεσημέρι, όταν ο 53χρονος μετέβη με το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό του, στο σπίτι του στα Νέα Ρούματα. Αστυνομικοί, που ήταν ακροβολισμένοι από προχθές το βράδυ στο σημείο, τον αιφνιδίασαν και τον συνέλαβαν, αφοπλίζοντάς τον. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, ενώ πριν από μία εβδομάδα είχε αναφερθεί ότι είχε πυροβολήσει στον αέρα και πάλι στην περιοχή του Σκινέ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
Στις έρευνες συμμετείχαν οι Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και Αποκορώνου και η Ομάδα Ειδικών Αποστολών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, αρχικά ο δράστης πυροβόλησε κατά του Αστυνομικού Τμήματος Μουσούρων, τραυματίζοντας ελαφρά στην ωμοπλάτη 45χρονο αστυνομικό. Στη συνέχεια μετέβη με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του στον τόπο κατοικίας του στα Νέα Ρούματα Δήμου Πλατανιά, όπου πυροβόλησε και τραυμάτισε ελαφρά τρεις συγχωριανούς του (31, 49 και 67 ετών).
Επίσης, στην ίδια περιοχή πυροβόλησε κατά Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, που οδηγούσε ένας 22χρονος, προξενώντας υλικές ζημιές στο όχημα. Στη συνέχεια μετέβη στην κεντρική πλατεία Αλικιανού Δήμου Πλατανιά, όπου και πυροβόλησε ακόμα μία φορά, κατά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που οδηγούσε 56χρονος ημεδαπός, προκαλώντας υλικές ζημιές στο όχημα.
Ο τραυματίας αστυνομικός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων με σημάδια στην πλάτη του από τα σκάγια, ενώ ο 49χρονος, αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησε. Ο 31χρονος και ο 67χρονος δεν μετέβησαν στο Νοσοκομείο καθώς έφεραν επιπόλαια τραύματα. Ενας εκ των τραυματιών έφερε τραύμα από σκάγι δίπλα στο μάτι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 53χρονος είχε τσακωθεί νωρίτερα το απόγευμα σε καφενείο της περιοχής του Αλικιανού με κατοίκους. Ενας εκ των αστυνομικών, που τυχαία βρέθηκε στον χώρο, προσπάθησε να τους χωρίσει, με τον 53χρονο να αποχωρεί και να επιστρέφει αργότερα οπλισμένος.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου