Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

χρηματοδότηση μελετών

Για έργα αναπλάσεων οικισμών, δικτύων ύδρευσης, ανακατασκευής του ιατρείου, κατασκευής δεξαμενών θα αξιοποιήσει την τεχνική υποστήριξη έργων για την υλοποίηση μελετών και την ωρίμανση τους που υπόσχεται η γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικών, ο Δήμος Γαύδου. Αυτό ανάφερε στα "Χ.Ν." ο δήμαρχος Γαύδου κ. Στρατής Λαμπάκης, που ενημερώθηκε για την πρόθεση της γενικής γραμματεία να προσφέρει τεχνική υποστήριξη για μελέτες στα μικρά νησιά, πληθυσμού μικρότερου των 3.100 κατοίκων. Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, που καλεί τους μικρούς δήμους να καταθέσουν γραπτά τις προτάσεις τους για το πού και τι είδους βοήθεια χρειάζονται.     Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Προγραμμάτων, Μελετών και Έργων της Γενικής Γραμματείας, με το τεχνικό προσωπικό που διαθέτει μπορεί να συνδράμει στους δήμους των μικρών νησιών που έχουν περισσότερες ανάγκες και μεγαλύτερη έλλειψη προσωπικού, στην εκπόνηση μελετών για έργα οικοδομικά, διαμορφώσεις - αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, συντηρήσεις οδοποιίας κ.λπ., για την επικαιροποίηση υφιστάμενων μελετών, για την προετοιμασία φακέλου έργου για την ανάθεση εκπόνησης μελετών και υπηρεσιών και γενικά να παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης. 
     Όπως δήλωσε σχετικά ο γ.γ. Δημήτρης Χαλκιώτης «παρά τις δύσκολες συνθήκες οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα και ακόμα πιο έντονα τα νησιά, κρίνουμε εντελώς απαραίτητη τη στήριξή τους στην εκτέλεση έργων προστασίας και ανάδειξης του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, βασικών υποδομών πολιτισμού, αθλητισμού, υγείας, εκπαίδευσης, διοίκησης κ.ά. Γι' αυτό με την υπηρεσία μας και με το τεχνικό προσωπικό που διαθέτουμε θα συνδράμουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας τους δήμους των μικρών νησιών που έχουν και τις περισσότερες ανάγκες». 
Από τη μεριά του ο κ. Λαμπάκης σημείωσε πως το θέμα θα συζητηθεί στο Δ.Σ. προκειμένου να αποφασίσουν πως θα αξιοποιήσουν την υπόσχεση της Γενικής Γραμματείας.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου