Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012


ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Δεκάδες μαθητές θύματα τροχαίων
Δημοσιεύθηκε στις: 24-01-2012

'Μέσα σε μία 20ετία στην επαγγελματική εκπαίδευση των Χανίων έχουμε θρηνήσει πάνω από 30 θύματα παιδιά σε τροχαία δυστυχήματα.
Ενα τεράστιο πλήγμα για τη νεολαία και την εκπαίδευση'. Αυτό, μεταξύ άλλων, τόνισε στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου για την αιμοδοσία, που πραγματοποιείται αύριο, στην ΕΠΑ.Σ. Χανίων, με τη συνεργασία του Συλλόγου ΠΡΟ.Τ.Α. (Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων), ο υποδιευθυντής της ΕΠΑ.Σ., κ. Γρηγόρης Μπανδέλης.
Παράλληλα, απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια και να συμμετάσχουν στη δημιουργία τράπεζας αίματος.
Η αιμοδοσία γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην αίθουσα (φυσικοθεραπείας) της ΕΠΑ.Σ. Χανίων (πρώην Δαίδαλος - είσοδος οδός Κ. Σφακιανάκη) αύριο και από ώρα 9 π.μ. έως 2 μ.μ.
'Η εκπαιδευτική κοινότητα, ευαισθητοποιημένη από τα συνεχιζόμενα τροχαία δυστυχήματα στα νέα παιδιά, προωθεί και ενισχύει τη δημιουργία τράπεζας αίματος για τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων. Ο Σύλλογος ΠΡΟ.Τ.Α. και η ΕΠΑ.Σ. Χανίων σας καλούμε όλους όσοι μπορούν να συμμετάσχετε στην αιμοδοσία αυτή', τόνισε εκ μέρους του Συλλόγου ΠΡΟ.Τ.Α. η κα Αννα Θεοδωράκη.
Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα υπάρχει προβολή σε βίντεο τροχαίων δυστυχημάτων για την ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από την οδηγητική συμπεριφορά.
Ταυτόχρονα θα είναι παρών ο Αντώνης Τσαπατάκης (πρωταθλητής κολύμβησης ΑμεΑ) και θα μεταφέρει τις εμπειρίες του σε μια προσπάθεια ζωντανού παραδείγματος προς αποφυγή αδιέξοδων οδηγητικών συμπεριφορών. Στα νέα παιδιά που θα συμμετάσχουν στην αιμοδοσία θα γίνει κλήρωση ενός κράνους, το οποίο αποτελεί προσφορά τοπικού καταστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου