Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012


ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ
Χωρίς νερό όσοι χρωστάνε
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 12-01-2012

Στη διακοπή της υδροδότησης στους καταναλωτές, που δεν έχουν προβεί στον διακανονισμό των οφειλών τους, προχωρά, από τη μεθεπόμενη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, η Διαδημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Βορείου Αξονα (Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α.).
Οι οφειλές πολιτών, επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς την Επιχείρηση ξεπερνούν το 1,8 εκατ. ευρώ τόνισε -χθες- η διοίκηση της Επιχείρησης, στο περιθώριο της κοπής της πίτας της.
Το θετικό για τη Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α., για τη νέα χρονιά, είναι πως δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις και έχει να υλοποιήσει μια σειρά από εγκεκριμένα έργα, ωστόσο, στόχος της είναι να βάλει τέλος και στις μεγάλες οφειλές απέναντί της, όπως τόνισε ο πρόεδρός της, κ. Γ. Σταματάκης.
'Το θέμα των οφειλών απέναντι στη Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. είναι μέγα, γιατί μία επιχείρηση, όταν δεν έχει τα έσοδά της στην ώρα της, δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ο μόχθος, ο κόπος και το κόστος για να αντιμετωπιστούν τα θέματα αποχέτευσης και ύδρευσης σε αυτόν τον πολύ μεγάλο Δήμο είναι τεράστια. Καλούμε τον κόσμο να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Τα τιμολόγιά μας, σε σύγκριση με άλλες Δ.Ε.Υ.Α. στον Νομό, στην Κρήτη, σε όλη την Ελλάδα είναι σχετικά χαμηλά', επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α., κ. Κώστας Βουρδουμπάς.
Ο ίδιος τόνισε πως, ενώ το Δ.Σ. της Επιχείρησης είχε πάρει απόφαση να προχωρήσει στη διακοπή των υδρομέτρων από τις αρχές Δεκεμβρίου, 'είπαμε ότι λόγω Χριστουγέννων και εορτών να το μεταφέρουμε για αργότερα, για την αρχή της χρονιάς. Πλέον ανακοινώνουμε ότι από τις 23 Ιανουαρίου προχωράμε σε διακοπές υδρομέτρων. Καλούμε τον κόσμο να έρθει να διακανονίσει τις οφειλές του. Να μας δείξει ότι ξεκινά να πληρώνει. Μία επίσκεψη εδώ αρκεί για να βρει λύση. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, αλλά έχει ένα κόστος και πρέπει να πληρώνεται'.

ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ 2012
Αναφορικά με τα έργα που δρομολογεί για το 2012 (δημοπράτηση, έγκριση χρηματοδότησης, εκτέλεση κ.λπ.) η Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α., ο κ. Σταματάκης είπε:
• Ποσό 1,6 εκατ. ευρώ αφορά την αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης που δημοπρατείται εντός των ημερών.
• Επέκταση του αποχετευτικού με πόρους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 'Περιβάλλον', ύψους 8 εκατ. ευρώ.
• Επέκταση αγωγών αποχέτευσης στην περιοχή του Κολυμπαρίου, ύψους 300.000 ευρώ, που προτάθηκε για χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Κρήτης. Στόχος της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α., για τις αρχές του 2012, είναι να αντιμετωπιστεί το θέμα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου καθώς έχει ήδη δρομολογηθεί η επάρκεια και η ποιότητα των νερών των Βουκολιών. Με νέα άντληση της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α., που έγινε με ιδίους πόρους, πιστεύεται ότι θα βελτιωθεί η ύδρευση της περιοχής.
Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό για το 2011, από τον Μάιο που ανέλαβε το νέο Δ.Σ., ο κ. Σταματάκης υπογράμμισε τη σημασία της καλής οργάνωσης της Επιχείρησης καθώς 'κάναμε αποτύπωση όλων των γεωτρήσεων, των δεξαμενών και των δικτύων ύδρευσης, χάρη στη δουλειά της κας Πατρελάκη. Σε έναν τεράστιο σε έκταση Δήμο ξέρουμε όλα τα παραπάνω, προχώρησε στη συνέχεια ο καθαρισμός τους, με στόχο πάντα ο δημότης να έχει καθαρό νερό'.
Τέλος, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. ευχαρίστησε την Αντιπεριφέρεια, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τους βουλευτές που βοήθησαν, το Ελεγκτικό Συνέδριο, τον Δήμο, το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και τους εργαζομένους της Επιχείρησης για την πολύ σημαντική προσφορά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου