Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012



Η... μουσούδα του έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο, αφού έγινε το σύμβολο των διαδηλώσεων στην Ελλάδα. Εκτός από τον Λουκάνικο, όμως, υπάρχουν οι... φρουροί των Δικαστηρίων στα Χανιά, ο freedog που συνοδεύει τους αθηναίους ποδηλάτες στις βόλτες της Παρασκευής στο Λεκανοπέδιο. Πριν απ' όλους όμως, υπήρξε ο Κανέλλος, ο αντιεξουσιαστής σκύλος που έγινε τραγούδι, μπλογκ και τελικά θάφτηκε στο Πολυτεχνείο.

Είναι η μασκότ της ποδηλατοβόλτας Freeday που γίνεται κάθε Παρασκευή βράδυ στην Αθήνα και συμμετέχουν 2.000 - 3.000 ποδηλάτες, αλλά δεν είναι ποδηλάτης. Πρόκειται για τον σκύλο του Freeday ή, αλλιώς, Freedog ή Μπλάκι, διότι είναι κατάμαυρος, που διανύει παρέα με τους ποδηλάτες 30 - 60 χιλιόμετρα κάθε Παρασκευή!
Ενας αδέσποτος κοπριτάκος της Αθήνας είναι ο σκυλάκος του Freeday. Φαίνεται όμως ότι τις νύχτες της Παρασκευής δεν θέλει να τις περνάει μόνος του. Εχει καταφέρει να φτάσει μέχρι την Πεντέλη, τη Γλυφάδα, την Κηφισιά, τον Πειραιά. Και πάντα επιστρέφει στο Κέντρο της Αθήνας. Την αντοχή του μάλιστα τη ζηλεύουν αρκετοί ποδηλάτες. Και με τον τρόπο του περνάει το μήνυμα στους ανθρώπους ότι όλοι μπορούν να τα καταφέρουν.
Ο πιο γνωστός σκύλος είναι ο Λουκάνικος, «σήμα κατατεθέν» των διαδηλώσεων στο Κέντρο της Αθήνας. Η φωτογραφία του έφτασε πρόσφατα μέχρι και στο περιοδικό «Time». Υπάρχουν όμως κι άλλοι... Λουκάνικοι, δηλαδή αδέσποτοι τετράποδοι που εκπλήσσουν με την εξυπνάδα, τα κατορθώματά τους και τη συμπεριφορά τους. Και είναι τόσο αγαπητοί που κοντράρουν στα ίσα σε δημοτικότητα τη Λάσι. Μια επίσκεψη στο YouTube το αποδεικνύει αφού τα βιντεάκια στα οποία πρωταγωνιστούν τα έχουν δει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.
Ο σκύλος του Freeday, o... υπερμαραθωνοδρόμος σκύλος όπως τον έχουν ονομάσει κάποιοι, αγαπά τα ποδήλατα και τους ποδηλάτες. Και οι ποδηλάτες τού ανταποδίδουν την αγάπη.
Φροντίζουν να του δίνουν νερό και τροφή κατά τη διάρκεια της βόλτας. Του έχουν φτιάξει προφίλ στο facebook με το όνομα skilos freeday. Τον φωτογραφίζουν και βιντεοσκοπούν τα κατορθώματά του. Οπως πρέπει δηλαδή σε έναν τετράποδο σταρ. Στο YouYube μπορεί να βρει κανείς μερικά από τα βιντεάκια με τον Μπλάκι πρωταγωνιστή.


Παππούς και Τζούλια: το ζευγάρι των Χανίων έξω από τα Δικαστήρια
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Σήμα κατατεθέν των Δικαστηρίων των Χανίων αποτελούν εδώ και μια εξαετία ένα ζευγάρι σκύλων, o Παππούς (φωτογραφία δεξιά) και η Τζούλια (αριστερά). Τα δύο σκυλιά εμφανίσθηκαν στην περιοχή τον Ιούνιο του 2006. «Τότε είδαμε την Τζούλια που είχε σκάψει ένα λαγούμι στη γη και εκεί γέννησε τρία σκυλάκια. Τα δύο εξ αυτών παρέμειναν εδώ, το άλλο έφυγε, χάθηκε» εξηγεί η κ. Μαρία, επαγγελματίας της περιοχής, ένας από τους ανθρώπους που καθημερινά φροντίζει τα 4 (πλέον) σκυλιά.
Δικηγόροι των Δικαστηρίων έδωσαν από 300 ευρώ για κάθε σκυλί προκειμένου να τα στειρώσουν, ενώ άλλοι επαγγελματίες της πλατείας έχουν αναλάβει τον εμβολιασμό τους. Καθημερινά θα τα βρεις είτε κάτω από τα μεγάλα δέντρα του περιβόλου των Δικαστηρίων, είτε στις γωνιές των εξωτερικών τοίχων. Στα έξι χρόνια παρουσίας τους στην πλατεία δεν έχει αναφερθεί κάποιο άσχημο περιστατικό. Μόνο μια φορά αναφέρθηκε ένα κυνηγητό σε υπάλληλο των Δικαστηρίων και γενικά φαίνεται να έχουν προηγούμενα με τους ποδηλάτες τους οποίους και παίρνουν από πίσω όταν θα περάσουν από την περιοχή. Το όνομα Τζούλια δόθηκε από κάποιον δικηγόρο, για το Παππούς, άγνωστος ποιος είναι ο νονός αλλά έχει να κάνει με την ηλικία του που φτάνει τα 13. Οσο για τα παιδιά τους, Τζίνα και Λίζα, τα ονόματά τους δόθηκαν και αυτά από δικηγόρους των Δικαστηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου