Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012


ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
Διακοπές στην ηλεκτροδότηση
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 12-01-2012

Χωρίς κινητή τηλεφωνία στα ορεινά και με προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στις περιοχές της Καντάνου και Ομαλού - Σέμπρωνα συνεχίζεται η κακοκαιρία στον Ν. Χανίων, που αναμένεται να υποχωρήσει από το πρωί της Παρασκευής.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ορεινοί οικισμοί, όπου η κινητή τηλεφωνία λειτουργεί με πολύ μεγάλα προβλήματα, αφού οι κεραίες της ειδικά στα όρια του Δήμου Πλατανιά έχουν πάθει ζημιές και η πρόσβαση σε αυτές από τα συνεργεία αποκατάστασης είναι πολύ δύσκολη.
Σε ό,τι αφορά το ρεύμα, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΔΕΗ Χανίων κ. Κουφάκη η κατάσταση αργά χθες το βράδυ είχε ως εξής:
• Από χθες το μεσημέρι η περιοχή της Καντάνου αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα. Το απόγευμα το πρόβλημα περιορίσθηκε σε μια γειτονιά μπαίνοντας στην Κάντανο και στα Φλώρια. Σε αυτές τις περιοχές το ρεύμα αναμένεται να επανέλθει σήμερα το πρωί.
• Η γραμμή της ηλεκτροδότησης προς τον Ομαλό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μετά το απόγευμα επανήλθε η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της.
• Νωρίς το απόγευμα διακοπές έγιναν στον Αλικιανό και στην περιοχή της Αγιάς αλλά το ρεύμα επανήλθε σχετικά γρήγορα.
• Σε Καράνου, Ορθούνι, Λάκκους είχαμε πέντε διακοπές, η μεγαλύτερη από τις 6 έως τις 9 το απόγευμα.
• Χωρίς ρεύμα παρέμενε ο Σέμπρωνας από τις 2.30 το μεσημέρι όταν κεραυνός κατέκαψε στύλο της ΔΕΗ.
«Οι διακοπές του ρεύματος έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα και στα αντλιοστάσια που κάθε λίγο σταματούν τη λειτουργία τους. Επίσης, οι διακοπές είναι συνεχείς στα ορεινά με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τις ηλεκτρικές συσκευές των ανθρώπων», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πλατανιά, αρμόδιος για τη Δημοτική Ενότητα Μουσούρων κ. Μ. Σολιδάκης.

ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ
Εξαιτίας της πτώσης μεγάλου όγκου βράχων από τα Περβόλια στον δρόμο προς το φαράγγι Θερίσου η Περιφέρεια εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι οδηγοί θα πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ. «Η επικινδυνότητα είναι 'Α΄ βαθμού'. Γι’ αυτό σαν εναλλακτική διαδρομή, προτείνεται η πρόσβαση και απομάκρυνση στο Θέρισο μέσω Ζούρβας. Με το που τελειώσει η κακοκαιρία με τις τεχνικές εταιρείες θα δούμε τι μπορεί να γίνει», ανέφερε στα 'Χ.Ν.' ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων κ. Τ. Κουρουπάκης.
Σοβαρές κατολισθήσεις υπήρξαν και στον δρόμο Αλικιανός - Σούγια, ειδικά στο τμήμα από Πέτρα Σελί μέχρι Χλιαρό και η κίνηση των οχημάτων θα πρέπει να γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή.

ΣΦΑΚΙΑ
Η χιονόπτωση στα ορεινά των Σφακίων είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει το σχολικό λεωφορείο έτσι αποφασίσθηκε να μη λειτουργήσουν χθες το Γυμνάσιο Σφακίων και το Δ.Σ. Ασκύφου. Σήμερα το πρωί όπως είπε στα 'Χ.Ν.' ο δήμαρχος Παύλος Πολάκης θα εκτιμηθεί η κατάσταση και ανάλογα θα αποφασιστεί αν θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

ΚΙΣΑΜΟΣ
Η έντονη χιονόπτωση τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στα ορεινά της Κισάμου είχε ως αποτέλεσμα να μην λειτουργήσει το Δ.Σ. του Ελους. «Οι γονείς είχαν ξεκινήσει να παίρνουν τα παιδιά καθώς η κακοκαιρία έστρωνε το χιόνι έτσι από κοινού με τη Δευτεροβάθμια αποφασίσαμε να μην λειτουργήσει. Για την Πέμπτη το πρωί θα εκτιμήσουμε την κατάσταση ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν», είπε ο αντιδήμαρχος κ. Μ. Μουντάκης.

ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΛΓΑ ΒΑΜΟΥ
Δηλώσεις για ζημιές σε καλλιέργειες
Ζημιές σε καλλιέργειες προκάλεσε η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αποκορώνου καλούνται οι δημότες των οποίων οι καλλιέργειες ελιάς, εσπεριδοειδών, κηπευτικών κ.λπ. επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση και την ανεμοθύελλα των τελευταίων ημερών, όπως προσέλθουν στο Γραφείο ΕΛΓΑ του Δήμου στο πρώην Δημοτικό Κατάστημα Βάμου μέχρι την Τρίτη 24 Ιανουαρίου για τις ανάλογες δηλώσεις για αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ.
Απαραίτητα δικαιολογητικά: Αστυνομική ταυτότητα, Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, λογαριασμός Αγροτικής Τράπεζας, ενιαία δήλωση καλλιέργειας - εκτροφής ΕΛΓΑ έτους 2011. Τα τέλη εκτίμησης ανέρχονται σε 0,10 ευρώ ανά δέντρο. Πληροφορίες - υπεύθυνος: Γ. Μαρκουλάκης - γεωπόνος Δήμου, τηλ.: 2825083720.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου