Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012


ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ
Αθώωση Δερμιτζάκη
Δημοσιεύθηκε στις: 28-01-2012

Αθωώθηκε ο δήμαρχος Καντάνου - Σελίνου για τη μήνυση που είχε ασκηθεί σε βάρος του από το Λιμενικό Χανίων για το θέμα της μόλυνσης της Παλαιόχωρας, λόγω της ρίψης λυμάτων από υποθαλάσσιο αγωγό στο Λιβυκό Πέλαγος.
Πρόκειται για μήνυση του 2003, που είχε ασκηθεί στον κ. Γ. Δερμιτζάκη, που τότε ήταν δήμαρχος Πελεκάνου. Το Εφετείο έκρινε, σύμφωνα και με τον κ. Δερμιτζάκη, πως 'για λόγους ουσιαστικούς και τυπικούς δεν υπήρχε καμία ενοχή μου. Αυτές οι μηνύσεις είναι συχνό φαινόμενο. Κάθε χρόνο το Λιμεναρχείο, επειδή υπάρχει θαλάσσιος αγωγός, που μεταφέρει τα λύματα στη θάλασσα, καταθέτει μηνύσεις. Για τη συγκεκριμένη δίκη δεν είχαν ληφθεί υπ’ όψιν οι απαραίτητες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και η αλλαγή του σχεδίου πόλης ως προς την τοποθέτηση του θαλάσσιου αγωγού. Επίσης, το Δικαστήριο αναγνώρισε τις προσπάθειες που κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε για την ελάττωση της ρύπανσης μέχρι τη διευθέτηση του θέματος της κατασκευής βιολογικού καθαρισμού στην Παλαιόχωρα'.
Οπως επεσήμανε ο δήμαρχος 'από το 2004 βάζουμε έναν αγωγό υποθαλάσσιο που μεταφέρει τα λύματα στα ανοιχτά, μέχρι την εκδίκαση του θέματος της δημιουργίας του βιολογικού στη θέση Τροχαλού από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ελπίζουμε σε θετικό αποτέλεσμα, ώστε να δοθεί ένα τέλος στο θέμα'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου