Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012


ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Κατάθεση φακέλων για εκσυγχρονισμό των σφαγείων
Δημοσιεύθηκε στις: 25-01-2012

Το πρώτο βήμα για τον εκσυγχρονισμό και την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων Χανίων ως 'Σφαγεία Χανίων Α.Ε.' έγινε με την κατάθεση των σχετικών φακέλων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξή τους στο πρόγραμμα 'Α. Μπαλτατζής'.
Το όλο έργο έχει προϋπολογισμό 496.000 ευρώ και το 50% του ποσού αυτού θα καλυφθεί από το πρόγραμμα.
Η νέα εταιρεία θα έχει ως μετόχους τη μονομετοχική επιχείρηση του Δήμου Χανίων 'Κύδων Α.Ε.' με ποσοστό 20% και τον 'Συνεταιρισμό Κτηνοτρόφων Χανίων' με ποσοστό 80%. 'Kατατέθηκαν οι φάκελοι εκσυγχρονισμού των δημοτικών σφαγείων στις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για ένταξη στο πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής» και επιδότηση του έργου κατά 50%. Παρά την αντίθεση που συναντήσαμε από μέρους των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον Δήμο (σ.σ. Αρχοντάκη και Βιρβιδάκη) που δεν συνέβαλαν ούτε στο κατ’ ελάχιστο να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί κατά τη δική τους 8ετή θητεία στον Δήμο και στη Νομαρχία και το οποίο εμείς ως νέα Δημοτική Αρχή κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μόλις αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου', τόνισε ο δήμαρχος, κ. Μ. Σκουλάκης, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια που υλοποιήθηκε 'μετά από 1 χρόνο αδιάκοπων προσπαθειών και μάχης του Δήμου Χανίων με τη γραφειοκρατία'.
'Ελπίζουμε ότι η νέα αυτή εταιρεία θα ανταποκριθεί πλήρως στο έργο της και θα παρέχει καλής ποιότητας κρέας και υγιεινά προϊόντα στο καταναλωτικό κοινό. Θα παράσχουμε στην εταιρεία ό,τι καλύτερο μπορούμε ως Δήμος', επεσήμανε ο αντιδήμαρχος για τα αγροτικά θέματα, κ. Λ. Αμπαδιωτάκης, που πάντως δεν δεσμεύτηκε για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του εκσυγχρονισμού και επαναλειτουργίας των σφαγείων καθώς εκκρεμούν ακόμα θέματα. Πάντως τόσο στον Δήμο όσο και στη νέα εταιρεία υπάρχει αισιοδοξία, ώστε το σφαγείο να λειτουργήσει μέσα στο 2012.
'Μία επαναστατική πράξη υπάρχει μόνο μετά από μια θεμελιωμένη επαναστατική ιδέα. Την ιδέα αυτή του δημάρχου Χανίων κληθήκαμε να την υλοποιήσουμε εμείς οι υπόλοιποι και νομίζω ότι το πράξαμε', είπε ο πρόεδρος της 'Κύδων Α.Ε.', κ. Γιώργος Πουλιδάκης, συμπληρώνοντας πως με τη στήριξη του Δήμου είναι πεπεισμένος ότι η εταιρεία θα πετύχει.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της νέας εταιρείας, κ. Γιώργος Βενετάκης, μίλησε για αισιόδοξο ξεκίνημα 'παρά τις δυσκολίες που συναντήσαμε κυρίως από αυτούς που ήταν υπεύθυνοι για το κλείσιμο του σφαγείου. Από εδώ και πέρα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εκσυγχρονιστεί και να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν'.
Αναφορικά με το που θα βρουν τα χρήματα του δικού τους μεριδίου οι κτηνοτρόφοι ο κ. Βενετάκης απάντησε πως 'τα χρήματα θα είναι μια άτοκη χρηματοδότηση από τον συνεταιρισμό ΙΝΚΑ. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να συμμετάσχουμε στην εταιρεία με δικά μας κεφάλαια, γιατί οι κτηνοτρόφοι είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση. Η απόσβεση θα γίνει από την εμπορία που θα έχουμε με τον συνεταιρισμό. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίσαμε δύο πράγματα: Τη χρηματοδότηση για να συμμετάσχουμε στην εταιρεία και τον πρώτο πελάτη που θα καταναλώνει τα προϊόντα. Η απόσβεση θα γίνει με ένα πολύ μικρό ποσοστό που δεν θα ζημιώνει τον κτηνοτρόφο'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου